In deze speciale pre-Embedded World aflevering van Elektor Engineering Insights ontvangt Stuart Cording drie gasten: Bharath Koppa van Tasking, Ulderico Arcidiaco van Sfera Labs en Fabio Tranchitella van Mender.io.

Automotive cyber security

Met Bharath Koppa van Tasking, een leverancier van betrouwbare en computer-veilige software, en embedded software ontwikkelingshulpmiddelen voor veiligheidstoepassingen in de auto-industrie, praat Stuart over vrijheid van interferentie in AUTOSAR toepassingen.

Engineering Insights over open hardware in industriële toepassingen

Stuart's tweede gast is Ulderico Arcidiaco van Sfera Labs met wie hij spreekt over open technologie voor industriële systemen. Sfera Labs ontwikkelt hardware die meestal gebaseerd is op open platforms of algemeen beschikbare platforms zoals Raspberry Pi en Aarduino. Ze voorzien deze systemen van de elektronica die nodig is om ze veilig en betrouwbaar in een industriële omgeving te gebruiken.

Firmware-updates voor IoT-apparaten

Fabio Tranchitella van Mender.io is Stuart Cording's derde gast en samen behandelen ze het probleem om IoT firmware van apparaten bijgewerkt te houden. Mender.io is een open-source end-to-end oplossing om over-the-air (OtA) updates voor embedded systemen te implementeren. Je kunt er alle software mee updaten die op je IoT apparaten draait, van volledige systeemupdates tot applicatie-updates.

 

Elektor Engineering Insights

Elektor Engineering Insights is een bron van informatie voor actieve technici en makers die op de hoogte willen blijven van de wereld van elektronica. Tijdens elke aflevering bespreekt Stuart Cording (redacteur, Elektor) met deskundigen uit de elektronica-industrie de technische uitdagingen en toepassingen.

Of je nu worstelt met EMI/EMC problemen, de firmware van je IoT apparatuur up to date probeert te houden, of nieuwe op RISC-V gebaseerde producten wilt ontwerpen, Stuart en zijn deskundige gasten zullen je helpen je technische doelen te bereiken.

De show wordt elke maand live uitgezonden op LinkedIn, Twitter, en het Elektor TV kanaal op YouTube. We moedigen ons publiek aan om tijdens de uitzending hun vragen in te sturen, zodat onze experts live feedback en antwoorden kunnen geven.


Vertaling: Hans Adams