Elektor gaat in samenwerking met Raspberry Pi Foundation het populaire magazine MagPi in de Nederlandese en Franse taal uitgeven. Daartoe heeft Elektor onlangs een overeenkomst getekend in Cambridge (UK), in het bijzijn van de uitvinder van de Raspberry Pi Eben Upton (CEO) en Russel Barnes (Uitgever).

"Wij zijn zeer verheugd dat Elektor als gerenommeerd internationaal platform voor elektronica en computertechniek het gedachtengoed van de Raspberry Pi Foundation gaat verspreiden en verstevigen in Nederland en Frankrijk. De doelstelling van de ‘Foundation’ is om zo veel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met digitale technieken, computertechniek en programmeren. Dit alles om de digitale wereld beter te begrijpen en zelf vorm te geven, en toegerust te zijn voor de jobs van de toekomst. De Elektor-community sluit daar op goed aan,” aldus Eben Upton.

MagPi is het officiële magazine van de populaire Raspberry Pi en bestaat inmiddels 5 jaar. De Raspberry Pi is wereldwijd meer dan 16 miljoen keer verkocht en heeft meer dan één miljoen volgers op sociale media. Het MagPi-magazine gaat op een praktische manier in op de nieuwste ontwikkelingen en trends rondom de minicomputer en de digitale wereld. Het bevat onder andere testberichten van nieuwe producten, uitgebreide hands-on tutorials en een groot aantal zelfbouwprojecten. Ook personen die op een bijzondere manier actief zijn in de Raspberry Pi-community komen met interviews aan bod.

Het eerst nummer wordt medio maart 2018 verwacht in de boekhandel en in de Elektor-shop en kost € 9,95. Het plan is om het magazine 6 keer per jaar uit te brengen.