Susteren, Nederland - Elektor International Media BV (Elektor), een gerenommeerde uitgeverij op het gebied van elektronica, kondigt met trots de succesvolle afronding aan van de overname van Elettronica & Maker, een gerespecteerde digitale uitgeverij op de Italiaanse markt. De overnameovereenkomst werd afgerond op 1 mei 2023 en markeert een belangrijke nieuwe stap voor beide bedrijven.
 
De overname van Elettronica & Maker door Elektor, dat al enkele jaren samenwerkt, is een logische volgende stap in de relatie. Door de expertise en middelen van beide teams samen te brengen, wil Elektor zijn positie als wereldleider in de uitgeversbranche versterken en zijn aanbod op het gebied van elektronica verder uitbreiden.
 
20230601124324_20230531160839-em-plus-elektor-wide.png

"We zijn verheugd om de afronding van de overname van Elettronica & Maker aan te kondigen," zei Erik Jansen, Managing Director van Elektor. "Deze overname sluit aan bij onze strategische groeidoelstellingen en stelt ons in staat om gebruik te maken van het gerenommeerde merk en de expertise van Elettronica & Maker op de Italiaanse markt. We zijn bijzonder verheugd om Roberto Armani van Elettronica & Maker en zijn netwerk in het Elektor-team te verwelkomen. Roberto en leden van zijn netwerk zijn zeer vertrouwd met Elektor, en daarom zullen hun bijdragen binnenkort ook de stem van Elektor verrijken.”
 
"Ik ben erg blij met deze overname, aangezien de auteurs van Elettronica & Maker Europese en wereldwijde naamsbekendheid zullen krijgen, terwijl de lezers van Elettronica & Maker kunnen genieten van internationale content van ongekende kwaliteit en variëteit," aldus Roberto Armani, voormalig directeur van Elettronica & Maker.
 
Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Elektor!

Als onderdeel van de overname zal Elettronica & Maker geleidelijk worden geïntegreerd in het Elektor-merk en zal de inhoud worden opgenomen in de Elektor-publicaties. Deze integratie zal de sterke punten en mogelijkheden van beide merken samenbrengen en klanten een uitgebreide en rijkere ervaring op het gebied van digitale publicaties bieden.
 
"We streven naar een soepel integratieproces voor onze klanten," voegt Jansen toe. "Door de talenten en middelen van Elektor en Elettronica & Maker te combineren, zullen we in staat zijn om een grotere meerwaarde en een breder scala aan content te leveren, terwijl we de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en innovatie handhaven."
 
Ga voor meer informatie over Elektor International Media BV en Elettronica & Maker naar respectievelijk www.elektormagazine.nl en elettronicaemaker.it. Lidmaatschappen van Elektor zijn verkrijgbaar op www.elektormagazine.com/membership.
 
Over Elektor International Media BV
Elektor International Media BV (Elektor) is een toonaangevende uitgeverij gespecialiseerd in elektronica voor technici, pro-makers en studenten. Naast het uitgeven van Elektor Mag, MagPi (Nederlandse, Franse en Duitse edities), elektronica-gerelateerde boeken en een breed scala aan digitale content, ontwikkelt het bedrijf innovatieve elektronicaproducten onder het Elektor-merk en verkoopt het een breed scala aan hoogwaardige elektronische componenten, kits en labapparatuur via de Elektor Store.
 
Over Elettronica & Maker
Elettronica & Maker is een gerenommeerde uitgeverij die zich richt op elektronica op de Italiaanse markt. Met een toegewijd lezerspubliek en een reputatie voor kwaliteit heeft Elettronica & Maker zich, onder leiding van Roberto Armani, gevestigd als een betrouwbare bron van informatie en inspiratie voor elektronicaliefhebbers.
 
Voor mediavragen of meer informatie kunt u contact opnemen met:

Udo Bormann
Elektor International Media BV
Email: marketing@elektor.com