Nuri Özalp is de CEO van Meta Smart Factory, een in Slovenië gevestigde start-up die zich richt op slimme ‘next generation’ fabrieksoplossingen. Het bedrijf biedt realtime gegevensverzameling en een geavanceerd softwarepakket dat helpt bij de verwerking, analyse en verwerking en beheer van productie op afstand. Özalp, is afgestudeerd in computerwetenschappen aan de Özyeğin Üniversitesi, sprak onlangs met Arthur Lampe, Startup Investment Manager van Elektor, over de technologie van zijn bedrijf, Industry 4.0 en meer.

 
Meta Smart Factory CEO Nuri Ozalp
Nuri Özalp (CEO, Meta Smart Factory)

Een slimme fabriek nodig?

“We bieden een Manufacturing Executing System-oplossing (MES) – onder gebruikmaking van het Internet of Things (IoT) – die de communiceren met machines ondersteunt en dient om alle gegevens veilig in de cloud op te slaan. Big Data Stream Processing en Machine Learning worden gebruikt om big data in de cloud te analyseren en die op een zinvolle manier te visualiseren. En ten slotte ondersteunt SAP/ERP-integratie de modules om alle productiestromen te beheren,” legt Özalp uit. “De oplossing is de combinatie van hardware (Meta Industrial Panel) en software (Meta Web en mobiele applicatie).”

Gratis download: Elektor Industry (sensoren en meettechniek)

Wilt u het volledige interview met Özalp lezen, alsmede artikelen over een aantal andere interessante onderwerpen in de elektronica-industrie (bijvoorbeeld 5G in industriële automatisering, of barometrische druksensoren)? U kunt de volledige sensoren en meettechniek-editie van Elektor Industry (juni 2020) downloaden. Wij bieden u deze download aan als onderdeel van het Elektor helps-initiatief.