We hebben een naam gevonden voor het platform ter ondersteuning van elektronicaprojecten op Elektor LABS:
Elektor Jumpstarter
Onder het motto van Elektor "Learn > Design > Sell" hebben we Elektor Jumpstarter ontwikkeld om innovators te helpen hun creatieve elektronicaprojecten om te zetten in producten. Met Elektor Jumpstarter en de steun van onze community kunt u uw droom om een elektronicaproduct op de markt te brengen verwezenlijken!

Het verhaal achter Elektor Jumpstarter

Het project begon enkele maanden geleden met een vraag: Hoe kunnen we elektronicaprojecten promoten en financieren? We kenden natuurlijk de gebruikelijke oplossingen, zoals Kickstarter of andere crowdfunding-sites. Dat zijn zeker interessante platforms, maar ze zijn niet specifiek gericht op elektronicaprojecten. Daarom besloten we om ons eigen financieringsplatform voor elektronica-ideeën te ontwikkelen. Omdat we al over het Elektor LABS-platform beschikten (met bewezen technologie), hebben we een nieuwe add-on gebouwd voor onze Elektor LABS-pagina.
  
Toen het platform eenmaal klaar was, hadden we nog een moeilijke vraag te beantwoorden: Hoe moeten we het noemen? Om die vraag te beantwoorden, hebben we ons natuurlijk gewend tot de Elektor-community van elektrotechnici, makers en elektronicaliefhebbers. We schreven een enquête uit om een geschikte naam te vinden, en na drie maanden en honderden inzendingen werd een top-10 opgesteld en intern opnieuw geëvalueerd. En nu hebben we een duidelijke winnaar: Elektor Jumpstarter!
Elektor Jumpstarter
 

De winnaars van de enquête

Wij danken alle leden van de Elektor-community die aan de enquête hebben meegedaan en de naam Elektor Jumpstarter hebben voorgesteld. Dit zijn de winnaars van de enquête:
 
  • Nguyen Hoan Hoang
  • Louter van der Kolk
  • "Atesh Pan"
  • John Phillips

Als beloning voor hun inbreng sturen we elk van de winnaars een tegoedbon van €100 voor onze Elektor Store

Hoe werkt de Elektor Jumpstarter?

Elektor Jumpstarter is een platform dat bedoeld is om innovators te helpen hun elektronicaprojecten om te zetten in producten. Het is een plek waar projectontwikkelaars nieuwe visies voor elektronicaprojecten kunnen delen met een community die de ideeën kan ondersteunen en financieren. Iedereen die wil deelnemen, kan zijn project indienen via de Elektor LABS project page en dan het raketje activeren. 
Elektor Jumpstarter
Als het project door het engineeringteam van Elektor wordt goedgekeurd, bespreken we de financiering en de planning. Daarna wordt besloten of het product in het programma wordt opgenomen. Vanaf dat moment kan het project door alle lezers en community-leden worden gesteund. Als het minimum aantal ondersteuners is bereikt, kan de productie daadwerkelijk beginnen.

Pilot Project

Oplettende lezers hebben waarschijnlijk al gemerkt dat we een proefproject hebben gedaan met de LCR-Meter.

Pilot Project - LCR Meter
Pilot Project - LCR Meter

Binnen twee maanden werd het minimum aantal ondersteuners bereikt en werd het project volledig gefinancierd. De volgende fase is de productie, die waarschijnlijk niet mogelijk zou zijn geweest zonder de steun van de gemeenschap. Dit is een echte mijlpaal voor de ontwikkelaar Jean-Jacques Aubry.

We zijn trots op de resultaten tot nu toe, en we zijn blij dat Elektor Jumpstarter nu voor iedereen beschikbaar is. Het Elektor Jumpstarter-platform en de Elektor Store zijn er om onze community te ondersteunen. Zo kunnen we samen elektronica ontwerpen, delen en verkopen


Dien uw project in


Klaar om de volgende stap te zetten met uw project en de Elektor-community om ondersteuning te vragen? Dien dan vandaag nog uw project in op Elektor LABS en activeer de projectondersteuning!