Daarnaast bieden we samen met Messe München onder het label Fast Forward Awards jonge start-ups de kans hun innovaties en onderneming te presenteren op de grootste electronica vakbeurs ter wereld. Ze krijgen de kans ons platform, ons netwerk en ons advies te benutten om sneller te kunnen groeien en met de juiste mensen in contact te komen. 

Daar zijn we trots op. Niet voor niets hebben we afgelopen jaar onze pay-off verandert van Learn > Design > Share naar Design > Share > Sell. Waarbij we nadrukkelijk bedoelen dat ook de Elektor Shop ten dienste staat van onze achterban. 

Kickstarter

Om dit laatste kracht bij te zetten gaan we op zeer korte termijn het online Elektor LAB uitbreiden met een nieuwe functie die we intern liefkozend ‘Elektor Kickstarter’ zijn gaan noemen. De reden daarvoor is nogal voor de hand liggend; we toetsen de levensvatbaarheid van een project als product in de Elektor Store eerst aan onze eigen achterban. 

Een project dat daarvoor geschikt is kan door de maker ervan als (Elektor Kickstarter) worden aangemeld. Komt het project door de (Elektor) commissie, dan bespreken we met de maker een prijs en het minimale bedrag dat we zouden moeten kunnen verkopen van het project om levensvatbaar te zijn. Vervolgens bekijken we of er voldoende mensen te vinden zijn die het project ‘backen’ om daadwerkelijk tot productie over te gaan. 

Dit alles doen we zonder dat er daadwerkelijk geld heen en weer vloeit. Het is een toezegging waar gewoon nog van kan worden afgezien. Wél krijgen alléén de backers als eerste de kans om het product tegen een mooie korting aan te schaffen zodra deze in onze winkel verschijnt. 

Foute naam

Hoe fijn het ook de lading dekt, met een naam als Elektor Kickstarter komen we natuurlijk nooit weg. We hebben ook nog gedacht aan ‘The Elektor Pledge’ maar ook die naam heeft het niet gehaald. Daarom lijkt het ons leuk om onze eigen achterban te vragen om met ons mee te denken en zo een goede naam te verzinnen voor deze functie. Naast de eeuwige roem ligt er voor de bedenker van de uiteindelijke naam een mooie voucher klaar ter waarde van 100 euro, te besteden in de Elektor Store. 


Geef hier uw suggestie door aan LABS community manager Clemens Valens en hij zal, volstrekt onpartijdig, de beste suggesties verzamelen en een winnaar kiezen!

Uiteraard besteden we aan de verkiezing nog de nodige aandacht in onze aanstaande uitgaven!