Welkom terug bij Elektor Lab Notes, waar we je regelmatig op de hoogte brengen over de vele engineering en redactionele projecten op onze werkbanken en bureaus. Voor ik de aantekeningen van enkele van onze technici en redacteuren deel, geef ik je eerst een update van een paar van de zaken die ik de vorige keer had vermeld

Elektor videomateriaal
Elke maand lijkt de populariteit van Elektor's videomateriaal (bijv. webinars, ElektorTV video's, en livestreams) toe te nemen. Bekijk de volgende opnames van recente livestreams en webinars.

In de eerste aflevering van Elektor Lab Talk gaven Mathias Claussen (Senior Technicus, Elektor) en Jens Nickel (Hoofdredacteur, Elektor) de kijkers een kijkje in het nieuwe kantoor van Elektor in Aken, Duitsland, waar we bezig zijn met de inrichting van Elektor's nieuwe redactionele werkruimte, en meer. Ze spraken ook over Elektor Mag en over enkele recente projecten en artikelen van Mathias, waaronder "Build Your Own RISC-V Controller."
 

Een paar dagen nadat ik onze vorige editie van Lab Notes had gepubliceerd, streamde redacteur Stuart Cording de tweede aflevering van zijn programma, Elektor Engineering Insights. In "Elektor Engineering Insights #2 - Displays," sprak Cording met Alex Mundon van Display Technology Ltd over microcontroller controlled displays, touchscreens die in PoS gebruikt worden, de mogelijkheden van touch interfaces, en meer.
 

Blijf op de hoogte voor informatie over onze toekomstige webinars en livestreams. Je kunt elke maand nieuwe webinars en livestreams verwachten, en je vindt details op de volgende pagina's.
 
Update: Elektor Halfgeleidergids 2022
De hele redactie is druk bezig met Elektor's "Halfgeleidergids 2022" editie! Veel van onze trouwe lezers zullen zich nog wel de zomeredities van vroeger herinneren. Bekijk deze (Engelse) historische covers. 
 
Summer covers v2
Een paar zomeredities uit het verleden.
Brengen ze bepaalde herinneringen terug? Deel je mening in het Commentaar-gedeelte onderaan dit artikel.  Begin augustus kun je opnieuw plezier beleven aan de Halfgeleidergids 2022. Als je voor die tijd schakelingen of ideeën wilt aanleveren, gebruik dan je account op het Elektor Labs platform.

Clemens Valens (Technicus/Editor, Elektor)

Zoals gewoonlijk is Clemens de laatste weken druk bezig geweest met het maken van elektronica-gerelateerde video's en webinars. Op 1 april verraste hij iedereen met een video over hoe hij een 1.5 VDC knoopcel gebruikte om 230 VAC op te wekken en een lamp te laten branden. Bekijk ze hier. 
 
 
Zoals de meesten van jullie weten besteedt Clemens ook veel tijd aan het beoordelen van projecten en interactie met ontwerpers op het Elektor Labs platform, waar technici, studenten en makers projecten plaatsen, artikelen posten, en nieuwe producten voorstellen. Als je het platform nog niet gebruikt hebt, aarzel dan niet.
 
Elektor Labs Platform - Elektor Lab Notes
Caption

Meer Lab Notes

Bedankt voor het lezen van deze editie van Elektor Lab Notes. Om de paar weken plaatst het Elektor Lab Team nieuwe informatie en updates over ontwerp-projecten, nieuws uit de industrie, tijdschriftartikelen, en technische tips. Geef je feedback (en je eigen lab notes) in de Discussie sectie onderaan de pagina. Blijf nieuwsgierig!


Vertaling: Hans Adams