Als creatieve ingenieurs samenwerken, gebeuren er vaak geweldige dingen. Voorbeeld hiervan is het Elektor-magazine maart/april 2021, waar we nauw hebben samengewerkt met onze innovatieve vrienden van SparkFun Electronics, gevestigd in Colorado, VS. Als je erin duikt, zul je snel zien dat het tijdschrift vol staat met spannende zelfbouw-elektronicaprojecten, diepgaande technische tutorials, informatieve interviews en nog veel meer. Er is voor elk wat wils, van het bouwen van een zelfbouw viervoeter-robot tot FPGA-programmeren. Veel plezier!

Elektor + SparkFun: Een vonk sprong over in Californië

De uitgave maart/april 2021 was al een paar jaar in de maak. Zoals we in het hoofdartikel van het tijdschrift uitleggen, begonnen Elektor en SparkFun in mei 2019 te discussiëren over mogelijke samenwerkingen op de Bay Area Maker Faire in San Mateo, Californië. Tijdens de bijeenkomst ontdekten we al snel dat de twee bedrijven veel gemeen hadden: getalenteerde engineeringteams, zeer populaire online elektronicawinkels, een serieuze passie voor leuke zelfbouw-elektronicaprojecten en snelgroeiende gemeenschappen van nieuwsgierige ingenieurs en hobbyisten. Naarmate de tijd en de daaropvolgende bijeenkomsten verstreek, besloten we om met SparkFun samen te werken aan projecten en artikelen voor een volledige editie van Elektor Magazine. Dat zou een geweldig internationaal initiatief zijn, aangezien we Elektor's 60ste verjaardag vieren. Nadat je dit nummer hebt gelezen, weten we zeker dat je het hiermee eens zult zijn. In 1961 begon Elektor met artikelen die in het Nederlands werden geschreven door Nederlandse ingenieurs. Zes decennia later bevat deze editie bijdragen van ingenieurs, redacteuren, grafici en vertalers uit heel Europa en de Verenigde Staten. We hebben zeker een lange weg afgelegd.

In de SparkFun-editie

Benieuwd wat we voor jou in petto hebben? Met trots presenteren wij artikelen en projecten voor zowel professionele ingenieurs als hobbyisten! Mis deze speciale editie niet als je inzichten wilt van opinieleiders zoals Nathan Seidle (oprichter, SparkFun), Rob Reynolds (creatief technoloog, SparkFun) en Justin Rajewski (oprichter, Alchitry).
De Elektor maart/april 2021 editie bevat veel artikelen over MicroMod, RISC-V IoT-dev, snel prototypes maken, zelfbouw-robotica, een GNSS-referentiestation en meer.

Wil je nog meer ontwikkeling en inspiratie?

Naast de maart / april-editie hebben Elektor en SparkFun nog een paar verrassingen voor je in petto. Blijf op de hoogte voor het volgende!
 
  • Elektor-webinar: Maak kennis met de ontwikkelaars achter de Raspberry Pi Pico, de RP2040 en de op RP2040 gebaseerde boards van SparkFun! Neem deel aan het webinar van 25 maart 2021 met Elektor-technici (Clemens Valens en Mathias Claussen), Eben Upton (oprichter, Raspberry Pi) en Nathan Seidle (oprichter, SparkFun). Naast het verkennen van  deze interessante technologieën, kun je je vragen stellen aan Eben en Nathan - en misschien zelfs zelf een gratis board scoren!
 
  • Bonuseditie van Elektor: Elektor en SparkFun hebben aan zoveel projecten en content voor de maart/april 2021 editie gewerkt dat we een bonuseditie van Elektor-magazine hebben kunnen maken. Vanaf 19 maart brengen we één gratis artikel per week uit! Onderwerpen: benodigdheden voor je elektronica-werkbank, het organiseren van zelfbouw-printplaten, hoogtepunten met Spark X en meer. Mis dit niet!
 
  • Interessante nieuwe video’s: In de komende weken zullen Elektor, SparkFun en enkele opinieleiders uit de branche de elektronicagemeenschap verrassen met een paar diepgaande video's en webinars over populaire onderwerpen zoals LiDAR, SparkFun's JetBot AI Kit en de NVIDIA Jetson Nano, en meer. Houd onze websites en social media-accounts in de gaten voor meer informatie.

Elektor and Sparkfun collaboration
  

Nog geen Elektor-lid?

Wil je regelmatig interessante zelfbouw-elektronicaprojecten en tutorials ontvangen? Sluit je aan bij de groeiende gemeenschap van Elektor-leden die Elektor Magazine lezen, profiteer van een exclusieve Elektor Store-korting en heb voordeel van ons online Elektor Labs-platform. Abonneer je vandaag op Elektor en mis nooit meer een artikel, project of tutorial.


Vertaling: Hans Adams