Na een lange tijd van voorbereiding ging het gisteren eindelijk van start: op de eerste beursdag van electronica begon de slotronde van de Fast Forward start-up Award, die Elektor organiseert samen met de Messe München. ’s Morgens had Don Akkermans, de bedrijfsleider van Elektor, het genoegen de 35 deelnemers welkom te mogen heten, die onder meer uit Siberië en Australië de reis naar München hadden gemaakt. Daarna hield Roman Ludin van ST een interessante speech over het ontwikkelen van boards en toepassingen.

Daarna ging alle aandacht in het forum in het midden van de 500 vierkante meter grote stand naar de finalisten van de Awards, die het met korte pitches tegen elkaar opnamen. Zo zagen we bijvoorbeeld in de categorie „idee“ een nieuwe (en inmiddels gepatenteerde) methode om prototyping-printen met SMD ’s te maken. Twee andere presentaties gingen over het bewaken van de watervoorziening in droge landen en een IC, dat blokgolfsignalen met groot oplossend vermogen kan afleiden uit de gradiënten van sensorsignalen.

Vandaag en morgen (woensdag en donderdag) vinden in de Elektor-stand bij de oostelijke ingang nog meer interessante presentaties plaats. Op de laatste beursdag (vrijdag) worden de winnaars van de Awards bekend gemaakt. Natuurlijk zijn er ook interessante productdemonstraties (bijvoorbeeld over de Red Pitaya) en hardware uit het Elektor-lab te zien. Wees erbij!