De tweede dag op de beurs electronica met duidelijk meer bezoekers dan gisteren. In de Elektor-stand bonden weer meer deelnemers aan de Fast Forward start-up Award onderling de strijd aan. Zo werd er bijvoorbeeld in de categorie „prototype“ een flexibel inzetbare IoT-kaart gepresenteerd. Een veelbelovende kandidaat kan ook de windgenerator zijn, die is ontwikkeld voor het opwekken van stroom in opkomende landen zoals India, maar ook geschikt is voor „huis- tuin- en keukengebruik“. Natuurlijk mag niet alleen de jury (bestaande uit Elektor-redacteuren en ingenieurs van de partnerbedrijven Würth elektronica, Conrad en ST) vragen over de projecten stellen, maar ook het publiek!

Ook het kaderprogramma trok weer veel bezoekers. Dr. Christian Groß en Malte Priem van VDE besteedden in hun toespraak aandacht aan de vraag: „Hoe functioneert een startup?“. Bovendien maakten veel van onze lezers van de gelegenheid gebruik om met het Elektor-team over elektronica te praten. Sommigen hadden zelfs eigen projecten meegebracht. Zoals bijvoorbeeld een noodvoeding voor de RPi die werkt met supercaps. Dat zou weleens een artikel in een toekomstige editie van Elektor waard kunnen zijn.

Morgen (donderdag) vinden de laatste presentaties van de kandidaten voor de Fast Forward Award plaats. Vrijdag worden de prijzen uitgereikt. Als u net zo nieuwsgierig bent als wij, bezoek dan onze stand bij de oostelijke ingang!