Elektor Team

Elektor organiseert Arduino-LabVIEW-webinar

10 december 2013, 14:36
Elektor organiseert Arduino-LabVIEW-webinar
Elektor organiseert Arduino-LabVIEW-webinar

Elektor Academy en element14 presenteren op donderdag 24 mei a.s. weer een webinar met een onderwerp uit een recente Elektor-uitgave. Ditmaal gaat het over "Arduino Controlled by LabVIEW". De basis voor dit webinar vormt het artikel "Platino besturen met LabVIEW", dat te vinden is in het nieuwe juninummer. Deelname is helemaal GRATIS! U moet zich alleen vooraf aanmelden via www.elektor.nl/webinars.

 

Hoewel ze op het eerste gezicht volledig verschillend uitzien, zijn Arduino en LabVIEW allebei programmeeromgevingen voor mensen die weinig of geen programmeerkennis hebben. Beide platforma zijn ontworpen om snel een applicatie te kunnen ontwikkelen zonder complexe syntaxproblemen of ingewikkelde procedures. Hergebruik van eerder ontwikkelwerk speelt in beide omgevingen een belangrijke rol.

 

In dit webinar toont Elektor-redacteur Clemens Valens hoe je met behulp van LabVIEW en LIFA een virtueel instrument kunt ontwikkelen om een LED te laten knipperen op het PLatino-board van Elektor, dat compatibel is met Arduino. Daarna wordt er een kijkje genomen binenin LIFA, er wordt een relaisprint toegevoegd en de standaard USB-verbindingskabel wordt vervangen door een Bluetooth-verbinding. Tenslotte laat Clemens zien hoe de status van Platino overal via het wereldwijde web kan worden bekeken op een iPad of Android tablet.

 

Arduino Controlled by LabVIEW
Datum: Donderdag 24 mei 2012
Tijd: 16.00 uur Nederlandse tijd
Presentatie: Clemens Valens (internationale Elektor-redactie)
Taal: Engels

 

Uiteraard is er na afloop van de presentatie weer gelegenheid om vragen te stellen. Zorg dat u dit webinar niet mist en schrijf vandaag nog in!

 

Deelname is helemaal GRATIS! U dient zich wel vooraf te registreren via:
www.elektor.nl/webinars

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items