Elektor Team

Elektor organiseert Docentendag

10 december 2013, 14:37
Elektor organiseert Docentendag
Elektor organiseert Docentendag

Op woensdag 7 november 2012 organiseert Elektor van 10.30 uur tot ongeveer 16.00 uur een speciale Docentendag in het hoofdkantoor gevestigd in het 13e eeuwse kasteel Limbricht, nabij Sittard.

 

Tijdens deze Docentendag willen wij docenten o.a. kennis laten maken met E-blocks, kleine modules met elektronicaschakelingen die aan elkaar geklikt kunnen worden tot grotere systemen. De programmering van de complexere modules geschiedt met een speciale programmeertaal, Flowcode, die eenvoudig te leren is. De flexibiliteit en veelzijdige uitbreidingsmogelijkheden maken E-blocks zeer geschikt voor toepassing in het modern technisch onderwijs, zoals elektronica, embedded systems en autotechniek. Voor meer info zie www.elektor.nl/eblocks.

 

Bart Huijskens, docent elektronica en embedded systems aan het St-Jozef Instituut in Schoten (B), zal 's middags een demonstratie geven over de diverse mogelijkheden van E-blocks. Ook laat hij u kennis maken met de Elektor Proton Robot die eveneens uitstekend geschikt is voor gebruik in het onderwijs. Verder zal Elektor-medewerker Jan Visser de zelfbalancerende tweewieler OSPV demonstreren. Naast deze demonstraties staat er ook een discussie-lunch op het programma, waarbij zal worden gediscussieerd over mogelijkheden om gezamenlijk de interesse voor (elektro)technische opleidingen te stimuleren.

 

De deelnemers aan deze Docentendag krijgen ook een kijkje in onze “keuken”. Er kan kennis gemaakt worden met onze ontwerpers en redacteuren. Ook een rondleiding door het kasteel mag hierbij niet ontbreken.

 

Bent u docent in het (elektro)technisch onderwijs en bent u en/of uw collega’s geïnteresseerd om vrijblijvend deel te nemen aan de Elektor Docentendag, meld u dan snel aan:
events/event-gratis-elektor-docentendag.2276050.lynkx

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items