Hebt u altijd al eens de basisbegrippen van VHDL willen leren en een complete design-flow willen doorlopen? Dat is mogelijk op dinsdag 25 juni, want dan organiseert Elektor in samenwerking met MSC Vertriebs GmbH een nieuwe workshop over het werken met FPGA's.

 

Tijdens deze door Elektor en MSC gezamenlijk georganiseerde workshop zal een inleiding worden gegeven tot het realiseren van een FPGA-ontwerp, met hands-on oefeningen gebaseerd op de Lattice Diamond software en het Lattice MachXO2 Breakout Board. Tijdens de workshop leert u de basisregels kennen van VHDL en u zult de complete design-flow doorlopen op basis van een Lattice MachXO2 FPGA. Dit is een low-power 'Do it all PLD' met een capaciteit van circa 7000 LUT's, on-chip user-flash-memory(UFM) en hardware-matige I2C, SPI en timer/counter.

 

Tijdens de workshop kunnen de deelnemers zelf aan de slag gaan met ieder hun eigen MachXO2 Breakout Board dat ze na afloop mee naar huis kunnen nemen voor verdere zelfstudie

 

De workshop is geschikt voor hardware- en software-ontwikkelaars, maar ook voor beginners in het ontwerpen van CPLD/FPGA-programma's. Enige kennis van programmeren en digitale techniek is noodzakelijk voor het volgen van deze workshop. Deze dag is ook interessant voor degenen die willen overstappen van de ispLEVER-software naar de Diamond-software van Lattice.

 

Voor het volgen van deze workshop dient iedere deelnemer zijn eigen laptop mee te nemen, uw persoonlijke Lattice MachXO2 Breakout Board ontvangt u tijdens de workshop. De benodigde software krijgt u van te voren toegestuurd, zodat u deze al op uw laptop kunt installeren.

 

Datum en plaats: dinsdag 25 juni, Park Plaza Hotel te Eindhoven
Meer info en inschrijven:
www.elektor.nl/events/event-fpga-workshop.2467370.lynkx