Elektor Team

Elektor presenteert eerste deel in de nieuwe LabWorX-boekenserie

10 december 2013, 14:36
Elektor presenteert eerste deel in de nieuwe LabWorX-boekenserie
Elektor presenteert eerste deel in de nieuwe LabWorX-boekenserie

Mastering the I²C Bus is het eerste boek in de gloednieuwe LabWorX-reeks (Engelstalig). Auteur Vincent Himpe neemt je mee op een verkenningstocht van de I²C-Bus en zijn toepassingen. Er is veel aandacht voor het Bus-protocol, maar ook voor praktische toepassingen en het ontwerpen van volwaardige systemen. De meest gebruikelijke typen van I²C-compatibele chips worden in detail besproken. Er zijn twee experimenteerboards verkrijgbaar, waarmee snel prototypes te ontwikkelen zijn. Bij deze boards hoort een USB-naar-I²C-converter en een softwarepakket voor het besturen van I²C-apparaten vanuit de computer. Alle programmavoorbeelden kunnen worden gedownload van de LabWorX-supportpagina (www.elektor.nl/labworx).
 
Over LabWorX
LabWorX is een reeks van boeken (in het Engels), die elk een bepaald onderwerp in de elektronica behandelen. Elk deel omvat alle informatie, toepassingen en opmerkingen, die zijn verzameld bij praktisch werk met de beschreven technologie. Naast de technologische basiskennis worden diepgaande voorbeelden en toepassingen besproken. Verder zijn er tips voor het foutzoeken als een project bij de eerste poging mislukt. De boeken bevatten een centraal overzicht van de benodigde kennis over de beschreven technologie. Bij de boeken zijn experimenteerboards verkrijgbaar, waarmee de lezer de kennis in de praktijk kan uitproberen. Er is ook een website met actuele informatie en, voor zover van toepassing, softwarevoorbeelden. Dat zal het gemakkelijker maken om te werken met de behandelde onderwerpen. De kennis gaat letterlijk van ons lab naar jouw hoofd, zodat je het onderwerp volledig onder de knie zult krijgen.
 
Nog te verschijnen delen in deze reeks: Surface Mount Devices - USB Interfaces - Ethernet Interfaces - SPI Bus - Power Supplies - PIC Processor - AVR Processor - ARM Processor - Cortex Processor - FPGA and more.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items