Elektor Team

Elektor presenteert nieuwe professionele SMD-reflow-oven

10 december 2013, 14:36
Elektor presenteert nieuwe professionele SMD-reflow-oven
Elektor presenteert nieuwe professionele SMD-reflow-oven

Na het succes van de SMD-reflow-oven die Elektor einde 2008 presenteerde, kunnen we nu een nieuwe oven voorstellen die nog nauwkeuriger is, meer ruimte voor printen biedt en zelfs via de PC bediend kan worden.

 

De eC-reflow-mate is het ideale apparaat voor het opbouwen van prototypen en kleine series printen met SMD-componenten. Deze SMD-oven heeft een zeer grote verwarmingsruimte die royaal plaats biedt aan meerdere printen. Met behulp van 2 ingebouwde sensoren en speciaal voor deze machine ontworpen IR-verwarmingsbuizen met een a-lineair verloop wordt de temperatuur in de hele ruimte zeer gelijkmatig en constant gehouden. Een extra sensor kan apart worden aangesloten voor het meten van de temperatuur direct op een component of op het printoppervlak. De oven wordt standaard geleverd met 5 vooringestelde verwarmingsprofielen, maar deze kunnen eenvoudig worden aangepast aan eigen wensen.

 

De bijbehorende PC-software stelt u in staat om het temperatuurverloop van alle sensoren tijdens het soldeerproces nauwkeurig te volgen en zelf nieuwe profielen aan te maken of bestaande te wijzigen. Dit gaat zeer eenvoudig scherm met de muis te verplaatsen voor het aanpassen van tijdstip en temperatuur. Dankzij de glazen voorplaat hebt u altijd een goede kijk op het gebeuren in de oven. De constructie van de eC-reflowmate is bijzonder degelijk. De grote lade is meervoudig gelagerd en deze kan zowel mechanisch als elektronisch worden geopend. Aan het einde van het soldeertraject opent de lade automatisch.

 

Meer info en bestellen:
projecten/elektor-ec-reflow-mate.1901031.lynkx

 

Het bijbehorende artikel met meer informatie over deze oven is daar bovendien als gratis download beschikbaar.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items