Elektor Uno R4: U kunt nu gaan bestellen

4 mei 2016, 13:42
Elektor Uno R4: U kunt nu gaan bestellen
Elektor Uno R4: U kunt nu gaan bestellen
Als een fabrikant een B-versie uitbrengt van een bestaand product zijn de verschillen tussen de oude en de nieuwe versie meestal klein. Maar dat geldt niet voor de nieuwe ATmega328P, de processor die het hart vormt van de Arduino Uno R3. Het B-type van deze µC heeft zoveel extra functionaliteit, dat een nieuwe versie van de R3 geen overbodige luxe is. Dus hier is de Elektor Uno R4.

Het meest in het oog springende verschil tussen de Elektor Uno R4 en de Arduino Uno R3 zijn de vier extra pennen op de “power”-connector en de tweede USART. Jawel, dat leest u goed: de Elektor Uno R4 heeft twee USART’s, wat het debuggen en het ontwikkelen van programma’s een stuk gemakkelijker maakt! Verder heeft de Elektor Uno R4 een 4-bits poort E, een tweede I²C-poort, een tweede SPI -poort (vier SPI -poorten als je de USART’s meetelt), twee extra analoge inputs, een output voor de Analogue Comparator, negen PWM-kanalen, twee extra 16-bits timers, een Output Compare Modulator (OCM) en dankzij de Peripheral Touch Controller (PTC) kan elke I/O-pen nu worden gebruikt als aanrakingsgevoelige pen zonder dat externe componenten nodig zijn. Eindelijk hebben de processors ook een unieke ID, waarmee elke kaart te identificeren is.

Met het Boards Package (voor Windows) met een nieuwe compiler en verbeterde bibliotheken is een naadloze integratie van de Elektor Uno R4 in de huidige Arduino IDE mogelijk.

De Elektor Uno R4 is nu in productie en we kunnen al bestellingen-vooraf aannemen. Vroege bestellers krijgen een korting van 10%.
 

Lees verder op Elektor-Labs >>
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items