Elektor-webinar: Digital Signal Processing using Microcontrollers

8 januari 2014, 00:00
Elektor-webinar: Digital Signal Processing using Microcontrollers
Elektor-webinar: Digital Signal Processing using Microcontrollers

Elektor Academy & element14 luiden het nieuwe jaar in met een bijzonder interessant gratis webinar! Dit webinar is geheel gewijd aan Digital Signal Processing (DSP). Dit is het process van bemonsteren, analyseren en bewerken van analoge signalen door een digitale signaalprocessor.

 

De theorie achter DSP is behoorlijk complex en vereist goede wiskundige kennis. Wie pas begint met DSP, loopt al snel tegen het probleem aan dat het erg moeilijk is om ingewikkelde formules om te zetten in een praktisch bruikbaar digitaal filter. Daarom zal bij het komende webinar de aandacht liggen op de basisprincipes van DSP, waarbij vooral gekeken zal worden naar praktische toepassingen en niet te veel wiskunde zal worden gebruikt.

 

De praktische aspecten van DSP worden gedemonstreerd met behulp van van goed verkrijgbare en betaalbare standaard microcontrollers, zodat de hiermee ontworpen schakelingen eenvoudig en goedkoop blijven.

 

Dit webinar zal worden gepresenteerd door Dogan Ibrahim, auteur van het Engelstalige boek "Practical Digital Signal Processing using Microcontrollers", hij is professor aan de Near East University van Cyprus. Met bijna dertig jaar ervaring op het gebied van real-time embedded systemen en digital signal processing, en meer dan zestig technische boeken op zijn naam is hij uitermate geschikt voor het geven van een introductie in de wereld van DSP.

 

Het webinar bestaat uit een presentatie van circa 30 minuten, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen.
Deelname aan dit webinar is geheel gratis. U hoeft u alleen maar te registreren via onderstaande link.

 

Digital Signal Processing using Microcontrollers
Datum: Donderdag 23 january 2014
Tijd: 16:00 uur
Presentatie: Professor Dogan Ibrahim
Taal: Engels

 

Inschrijven

 

Meer info over het boek "Practical Digital Signal Processing using Microcontrollers"

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items