Binnenkort organiseren Elektor Academy & element14 weer een gezamenlijk webinar. Ditmaal zullen we de J²B Synthesizer presenteren, die in de januari/februari-uitgave van Elektor uitgebreid wordt beschreven.

Het J²B Synthesizer project is ontstaan naar aanleiding van de Atmegatron muzieksynthesizer van Soulsby Synthesizers. De Atmegatron is gebouwd rond een ATmega328 8-bits AVR microcontroller van Atmel, dezelfde μC als in de Arduino Uno. De Atmegatron heeft een paar intrigerende ontwerp-eigenschappen en dat resulteerde uiteindelijk tot een nieuw synthesizer-ontwerp en een artikel van 12 pagina’s in het januari/februari-dubbelnummer.

In plaats van een enkelkanaals 8-bits ontwerp op basis van een Arduino maakt de J²B Synthesizer gebruik van een krachtige 32-bits Cortex M3 processor die twee geluidskanalen levert. De nieuwe klankgenerator biedt een groot aantal filtertypes en golfvormen, wat resulteert in een  unieke, ruige klank. Het hele ontwerp is  open source, zowel de software als de hardware.

In dit webinar zal de ontwerper van deze schakeling, Clemens Valens van het Elektor-Lab, ingaan op het concept van de J²B Synthesizer en ook een aantal mogelijkheden van deze synthesizer demonstreren. Het webinar bestaat uit een presentatie van circa 30 minuten, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen.
Deelname aan dit webinar is geheel gratis. U hoeft u alleen maar te registreren via onderstaande link.

Webinar: J²B Synthesizer - An Open-Minded Digital Music Platform
Datum: Donderdag 22 januari 2015
Tijd: 16:00 uur
Presentatie: Clemens Valens (Elektor-lab)
Taal: Engels

Meer info en registreren