Het afgelopen jaar is voor niemand van ons gemakkelijk geweest. Maar nu duidelijk is dat de pandemie in het nieuwe jaar kan worden bedwongen, kunnen we allemaal wat optimistischer vooruitblikken. Misschien zal dit vooruitzicht ons zelfs extra inspireren, onze creativiteit stimuleren en ons op compleet nieuwe ideeën brengen. Ik persoonlijk heb de extra vrije tijd die de lockdown me bezorgde gebruikt om mijn hobby te verbreden: een videostudio voor DJ’s. Ik ben van plan om in 2021 daar nog het een en ander aan elektronische regelsystemen aan toe te voegen – een Raspberry Pi, een ESP32-board en misschien een snufje kunstmatige intelligentie kunnen daarbij een rol gaan spelen.
 

Misschien gaat het u ook zo? En hebt u de tijd gebruikt om eindelijk een nieuw projectidee te verwezenlijken? Aarzel dan niet om ons dat in het nieuwe jaar te laten weten! Op ons platform www.elektormagazine.nl/labs u kunt deze week nog een project starten en in een paar regels beschrijven wat u van plan bent of al hebt ontwikkeld. Ik ben er zeker van dat een gelijkgestemde persoon snel contact met u zal opnemen als hij een vraag heeft over uw project of wil laten weten dat hij al iets soortgelijks heeft gedaan.
 

Op de redactie hebben we ons voor 2021 tot doel gesteld snel projecten te selecteren die geschikt zouden kunnen zijn voor publicatie in ons tijdschrift. Dit geldt natuurlijk ook voor alles wat u ons per e-mail stuurt! Een redacteur van ons team zal dan contact met u opnemen en uw artikelvoorstel onder zijn hoede nemen. In deze zin: laten we samen ontwikkelen!
 

Namens Elektor International Media en de redactie wens ik u en de uwen een gelukkig, succesvol en vooral gezond 2021!