Helaas heeft de pandemie ons dit jaar nog steeds stevig in zijn greep. Daarom is het des te belangrijker om tijdens de kerstvakantie wat rust te vinden met familie, met z'n tweeën of zelfs alleen. Voor wie niet alleen zin heeft om te eten, te zingen en naar de kerstboom te kijken, heeft Elektor iets te bieden!

Mijn collega Mathias Claußen heeft voor alle Elektor-lezers een leuk kerstproject ontwikkeld. De kersthaard is verkrijgbaar in verschillende versies, als een 3D-puzzel gemaakt van printplaten en met 3D-geprinte wanden, met LED-matrix of met TFT-scherm. Geheel in de stijl van Elektor belooft het geheel niet alleen knutselplezier, je kunt er ook veel van opsteken. Bovendien beschrijft Mathias in het leesbare artikel wat er tijdens de ontwikkeling mis kan gaan. 

Een maatje kleiner en ook geschikt voor beginnende soldeerders is ons "Retro" kerstproject - met een paar LED's, twee weerstanden en een 9 V batterij wordt een kleine kerstster gemaakt. En alsof dat nog niet genoeg is, staat het Elektor-archief vol met winterprojecten voor de feestdagen. Kijk eens naar de compilatie van mijn collega CJ Abate!

Als onze suggesties uw eetlust hebben opgewekt voor uw eigen projecten: laat het ons (en de vele andere lezers over de hele wereld) weten op ons projectplatform Elektor-labs.com. Meestal kunnen gelijkgestemden snel worden gevonden om ideeën aan te dragen.

Namens Elektor en de redactie wens ik u een gelukkig en sfeervol kerstfeest!