Elektor-workshop: Android Apps programmeren

19 februari 2014, 00:00
Elektor-workshop: Android Apps programmeren
Elektor-workshop: Android Apps programmeren

Hebt u altijd al eens een Android-app willen schrijven, bijvoorbeeld om een robot met een Rasberry Pi aan te sturen? Wilt u weten op welke manieren u een Android-device kunt koppelen aan embedded elektronica?

Op 7 en 8 mei organiseert Elektor een 2-daagse workshop die u een goed startpunt biedt om zelf apps in een Android-omgeving te ontwikkelen voor uw projecten, onder andere voor het aansturen van embedded elektronica. Ook kunt u zelf kiezen met welke techniek u een Android-device gaat koppelen met embedded elektronica.

 

Op de eerste dag gaat u een app voor Android programmeren, die een robot-wagentje op afstand kan bedienen. De dag begint met uitleg over de fundamenten voor het programmeren van Android-apps. Vervolgens gaat u aan de slag met het verkennen van de ontwikkelomgevingen Eclipse en ADT en wordt een simpele eerste app gemaakt. Gedurende de dag zal de theorie met praktijk worden afgewisseld en krijgt de app steeds meer functionaliteit. Door deze workshop krijgt de deelnemer een goede basis voor het zelf ontwikkelen van apps.

 

Op de tweede dag leert u hoe u een app voor Android programmeert, die met embedded elektronica kan communiceren via WiFi. Deze app wordt in de loop van de dag ook steeds verder uitgebreid met meer mogelijkheden. Ook security zal hierbij aan de orde komen. Tot slot wordt ingegaan op andere connectiemogelijkheden, zoals Bluetooth en USB.

 

U kunt de cursusdagen ook afzonderlijk boeken.
De deelnamekosten bedragen voor 1 dag € 399 en voor beide dagen € 749, incl. 21% BTW, lunch en deelnemerscertificaat. Elektor-leden krijgen 5% korting.
Schrijf snel in, er is plaats voor maximaal 16 deelnemers!

 

Meer info en inschrijven

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items