Elektor Team

Elektor-webinar: Embedded Firmware Library

10 december 2013, 14:37
Elektor-webinar: Embedded Firmware Library
Elektor-webinar: Embedded Firmware Library

Na een zomerpauze van twee maanden presenteert Elektor in samenwerking met element14 op 19 september weer een webinar over een populair project uit Elektor. In dit webinar ligt de focus op de Embedded Firmware Library.

 

In 2012 presenteerde Elektor een C-bibliotheek voor de ElektorBus. Deze kan eenvoudig worden aangepast voor gebruik met verschillende typen microcontrollers en borden; daartoe hoeft alleen het hardware-specifieke gedeelte te worden aangepast.
Het recente Elektor-project “Embedded Firmware Library (EFL)” uit mei 2013 biedt een gemeenschappelijke API voor controller-features zoals ADC, UART en SPI, maar ook voor periferie op het board, zoals een display, RS485-interface en SD-card. EFL-gebruikers kunnen higher-level bibliotheken (bijv. voor communicatieprotocollen) en toepassingen schrijven die geheel onafhankelijk zijn van de gebruikte processor en aansluitingen op het board.

 

In dit webinar zal EFL mede-ontwikkelaar Jens Nickel het opzetten van een klein EFL-project tonen. Ook zal hij laten zien hoe EFL "onder de motorkap" in elkaar zit. Jens Nickel is hoofdredacteur van de Duitse uitgave van Elektor en de geestelijke vader van de ElektorBus.

 

Het webinar bestaat uit een presentatie van circa 30 minuten, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen.
Deelname aan dit webinar is geheel gratis. U hoeft u alleen maar te registreren via onderstaande link.

 

Embedded Firmware Library
Datum: Donderdag 19 septemberi 2013
Tijd: 16:00 uur
Presentatie: Jens Nickel (redactie Elektor D)
Taal: Engels

 

Meer info en registreren

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items