Elektor Team

Elektrische supermotor

10 december 2013, 14:36
Elektrische supermotor
Elektrische supermotor

De Canadese fabrikant Lito Green Motion heeft na een ontwikkeltijd van twee jaar zijn elektrische motor 'Sora' voorgesteld. Voor de energievoorziening zorgt een Lithium-polymeer-accu van 12 kWh die volgens de fabrikant goed is voor een actieradius van 300 km. Een krachtige elektromotor zorgt voor een maximale snelheid van 190 km/h, zonder dat de rijder hierbij hoeft te schakelen zoals bij een normale motor.

 

Het chassis van de Sora is gemaakt van een aluminiumlegering, de meeste overige delen van carbonfiber. De Sora is voorzien van de meest geavanveerde elektronica, niet alleen voor het motor- en accu-management, maar ook voor de communicatie met de rijder. Zo is hij standaard voorzien van een GPS-systeem en een aanraakscherm. Een bijzonderheid is verder de gepatenteerde email-melding die de rijder ontvangt wanneer de accu vol is als de Sora op een oplaadpunt is aangesloten. Op die manier hoef je niet steeds bij de motor te gaan kijken wat de laadtoestand is.

 

Lito wil de Sora voor het eerst demonstreren tijdens de Formule-1-races die in juni in Montreal worden gehouden. De prijs van de elektromotor zal circa 45.000 dollar bedragen.

 

Meer info:
www.litogreenmotion.com

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items