Embedded Linux in 2 seconden booten

10 december 2015, 09:00
Embedded Linux in 2 seconden booten
Embedded Linux in 2 seconden booten
Embedded Linux booten onder 2 seconden? Toradex belooft u hiermee te kunnen helpen tijdens de webinar Embedded Linux Boot Time Optimization, die gehouden wordt op 15 december a.s.. Omdat standaard Linuxdistributies ontworpen zijn voor algemeen gebruik en de software stack meestal ‘volgestouwd’ zit met code voor server- en desktoptoepassingen, zijn deze distributies doorgaans niet geoptimaliseerd voor één enkele taak. Door het modulaire ontwerp van de Linux software stack is het mogelijk om een Linuxsysteem te optimaliseren voor één enkele taak, waardoor uitermate korte boot-tijden haalbaar zijn.
 
Stefan Agner, Linux Development Engineer bij Toradex, zal tijdens de webinar gebruik maken van een software stack die samengesteld is met OpenEmbedded. Hij zal optimalisatietechnieken demonstreren, waarbij een praktijkvoorbeeld met de Colibri VF61 aan bod zal komen. De boot loader, Kernel en User-Space zullen onder de loep worden genomen en geoptimaliseerd worden voor een zo kort mogelijke boot-tijd. Er komen ook een aantal utilities van het Yocto-project voorbij, die helpen bij de evaluatie van het systeem.
 
Om geïnteresseerden van over de hele wereld te accommoderen, zijn er twee tijdvakken beschikbaar. Het inschrijven voor de webinar is gratis.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items