Elektor Team

Embedded WiFi-ontwikkelkaarten met geïntegreerde TCP/IP-stack

10 december 2013, 14:37
Embedded WiFi-ontwikkelkaarten met geïntegreerde TCP/IP-stack
Embedded WiFi-ontwikkelkaarten met geïntegreerde TCP/IP-stack

De RN-131 en RN-171 PICtail/PICtail Plus dochterkaarten zijn de eerste twee producten die door Microchip zijn ontwikkeld, gebaseerd op de modulen van het onlangs overgenomen Roving Networks. Deze kaarten kunnen worden gebruikt in combinatie metin de flexibele, modulaire Explorer ontwikkelsystemen die alle 8-, 16- en 32-bits PIC-microcontrollers van Microchip ondersteunen. Met de nieuwe kaarten kunnen ontwerpers WiFi toevoegen aan het hele programma PIC- microcontrollers, zonder integratie van een TCP/IP-stack en onder gebruikmaking van standaard ontwerphulpmiddelen. De modules gebruiken een eenvoudige seriële interface voor de koppeling met elke PIC-microcontroller.

 

De volledig gecertificeerde RN-171 en RN-131 modules zijn veelzijdige netwerkoplossingen met een echte 802.11 b/g radio, basisbandprocessor, TCP/IP-stack en een veelvoud aan functies voor netwerktoepassingen. Er zijn geen externe processor-drivers nodig voor het realiseren van WiFi-verbindingen voor 4-, 8-, 16- en 32-bits processoren. Deze on-board-stack-benadering binnen een kleine vormfactor beperkt de integratietijd en ontwerptijd aanzienlijk en biedt tevens een ultralage stroomopname van slechts 4 µA in de slaapmodus, 35 mA in de ontvangstmodus en 120 mA in de zendmodus.

 

De RN-131 PICtail dochterkaart (RN-131-PICtail) kost per stuk $44,95, terwijl de RN-171 PICtail dochterkaart (RN-171-PICtail) op een stuksprijs van $39,95 komt.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items