Ga met ons mee in deze nieuwe video van embedded world 2024 waarin we een rondgang maken over de  beurs en spannende technieuwtjes en producten onthullen! Kijk mee voor een blik op de laatste technologieën en innovaties uit de eerste hand.

De video toont de spannende nieuwe AI Camera  en een coole 15,6" monitor van Raspberry Pi, die beide nog officieel moeten worden uitgebracht. De Raspberry Pi AI Camera in de demosetup was aangesloten op een Raspberry Pi Zero, en hij zit hier in een speciale 3D-geprinte houder. Dankzij zijn ingebouwde inference engine opereert hij onafhankelijk van de Raspberry Pi Zero. De verwerking gebeurt intern om de computer te ontlasten. Deze nieuwe camera ondersteunt realtime herkenning van mensen en werkt met een vloeiende 30 frames per seconde.

Rechtstreeks vanaf embedded world

Bij de Raspberry Pi-stand zien we dat Raspberry Pi ook een 15,6" IPS-monitor met 1920×1080 pixels heeft onthuld. Deze past niet alleen bij het design van de Raspberry Pi-producten, maar biedt ook functionaliteit die is afgestemd op technologie-enthousiastelingen. Hij heeft twee luidsprekers, een hoofdtelefoonaansluiting en USB-C voor de voeding, waardoor je geen extra stroombron nodig hebt.
 
Espressif haalde ook het nieuws met hun introductie van de ESP32-P4 chip tijdens de beurs. Deze nieuwe chip is de eerste in het assortiment van Espressif die afziet van draadloze connectiviteit en zich richt op robuuste functies zoals MIPI-lanes, cryptografische mogelijkheden, H.264-encoding en ingebouwd ethernet. Hij is ontworpen voor toepassingen die de voorkeur geven aan de betrouwbaarheid van een kabelverbinding boven draadloos.
 
Natuurlijk is dit slechts een korte blik op de uitgebreide beurs, die meer dan 1000 exposanten telde. Er werd een indrukwekkende reeks producten gepresenteerd en we hadden het geluk getuige te zijn van zeer boeiende interacties met het publiek! Een gevarieerde mix van bedrijven, waaronder veel startups, toonden hun innovaties.

Vergeet ook niet de aflevering van LabTalk te bekijken die we op de beurs hebben opgenomen. Blijf ons volgen voor meer updates en onderwerpen van dit evenement! 
 

Ontdek meer!

Meer weten over elektronica? Bekijk onze andere educatieve video's en leer van de kennis van experts via de extra content op het Elektor YouTube kanaal en het Elektor Industry YouTube kanaal. En schrijf je nu in voor de Elektor nieuwsbrief om een constante stroom van technische kennis en interessante visies te ontvangen.