Texas Instruments introduceert het MSP432-microcontrollerplatform met de op dit moment energiezuinigste 32-bits ARM Cortex-M4F microcontrollers. Deze nieuwe 48 MHz MCU’s verbruiken in actieve modus slechts 95 µA/MHz en in standby-modus 850 nA. Met deze microcontrollers kunnen krachtige en zeer energiezuinige embedded toepassingen worden gerealiseerd in bijvoorbeeld industriële automatisering, automatisering van gebouwen, sensor- en beveiligingssystemen en consumenten-elektronica.

Aan het lage energieverbruik wordt bijgedragen door de 14-bits AD/converter die slechts 375 µA verbruikt bij 1 Msample/s. Ook bevatten de MCU’s een systeem waarbij alleen actieve RAM-blokken energie verbruiken. De MSP432 microcontrollers beschikken over maximaal 256 KB dual-bank flashgeheugen dat gelijktijdig lezen en schrijven mogelijk maakt. Met AES-256 hardware-encryptie kunnen zowel de controller als de data worden beveiligd. De voedingsspanning van de MSP432 microcontrollers mag liggen tussen 1,62 V en 3,7 V.
De nieuwe microcontrollers behalen een score van 167,4 in de ultra-low-power-test (ULPBench) van het Embedded Microprocessor Benchmark Consortium (EEMBC). Met deze benchmark kunnen de energieprestaties van microcontrollers onafhankelijk van hun architectuur worden vergeleken.