Geïnteresseerd in draadloze technologie voor energy-harvesting? Silicon Labs onthulde onlangs zijn eerste draadloze microcontroller hiervoor op maat gemaakt. Zij werkten ook samen met de Belgische PMIC-leverancier e-peas-on shields voor hun ontwikkelingskits, meldde eeNews Europe.
xG22E Explorer Kit for energy-harvesting wireless

Nieuwe Energy-Harvesting Draadloze Chips

De xG22E-familie markeert Silicon Labs' debuut in de ondersteuning van voedingen met laagvermogen uit energiebronnen zoals zonne-energie en thermische energie. Deze familie bestaat uit de BG22E, MG22E en FG22E modellen en biedt ondersteuning voor Bluetooth Low Energy (LE), 802.15.4 gebaseerde of Sub-GHz draadloze connectiviteit voor zowel batterij- als batterijloze ontwerpen, legt eeNews Europe uit.

Om fabrikanten van apparaten te helpen bij het maken van uitgebreide energy-harvesting oplossingen, werkt Silicon Labs samen met e-peas om gezamenlijk twee energy-harvesting shields te ontwikkelen voor de energie-geoptimaliseerde xG22E Explorer Kit. De xG22E Explorer Kit stelt ontwikkelaars in staat om randapparatuur en debugging-opties op maat te maken voor hun toepassingen, waardoor nauwkeurige metingen mogelijk zijn voor optimaal gebruik van energy-harvesting shields in te bouwen toepassingen en apparaten.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Power & Energy!


De energy-harvesting shields zijn afgestemd en geoptimaliseerd voor verschillende energiebronnen en energieopslagtechnologie, meldt eeNews Europe. Ze zijn speciaal ontworpen om naadloos aan te sluiten op de Explorer Kit. Eén shield maakt gebruik van de e-peas AEM13920 dual-harvester, die gelijktijdige extractie van energie uit twee bronnen mogelijk maakt, zoals binnen- en buitenlicht of thermische gradiënten en elektromagnetische golven, en dit alles met behoud van een hoge energieconversie-efficiëntie. Het andere co-ontwikkelde shield is gebouwd op de e-peas AEM00300, exclusief ontworpen voor het opvangen van energie uit sporadisch pulserende energiebronnen.

Zie het eeNews Europe's artikel voor meer informatie. 
Noot van de redactie: eeNews Europe is een publicatie van Elektor International Media.

Aanvullende bronnen

Geïnteresseerd in de onderwerpen in dit artikel? Bezoek de volgende pagina's van Elektor:
 
Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Wireless & Communication!Vertaling: Willem den Hollander