Op zoek naar vaktechnische informatie en nieuws uit de elektronica-industrie? Bekijk deze recente en aankomende publicaties van Elektor.

Elektor Engineering Insights begint met een klapper in 2023!

Na nauwelijks de kerstboomversieringen te hebben ingepakt, is het meteen raak in de tech-wereld met de CES in Las Vegas. Analog Devices was daar aanwezig en liet zien hoe hun technologie een indrukwekkende thuisbioscoopervaring oplevert. Met de chaos van de show net achter de rug schoof Tony Zarola aan bij Stuart Cording, onze de elektronica verslaggever voor Elektor Engineering Insights (EEI), om uit te leggen hoe hun nieuwste time-of-flight (ToF) camera's werken en hoe ze geïntegreerd zijn in gebruiksklare modules.

Matt Prewett voegde zich ook bij hen en vertelde over de details van de digital signal processing (DSP) technologie achter hun thuisbioscoopdemonstratie. Met behulp van de positie-informatie van de ToF camera richt het geluidssysteem het geluid op de kijker, ongeacht waar deze op de bank zit.

Zoals altijd ging de show om 16:00 CET live op ons nieuwe Elektor TV - Industry kanaal, LinkedIn en Twitter. Stuart had ook een Fortissimo-100 audioversterker om weg te geven, en sprak met de ontwerper van de versterker, Ton Giesberts. Om meer te weten te komen, bekijk de video hieronder.
 

Eerder verschenen op EEI

De vorige keer op EEI keken we naar de rol van software in de auto-industrie. Stuart kreeg gezelschap van Allan McAuslin van NXP, die de S32K39 besprak, een microcontroller die is ontworpen voor het hart van de tractieomvormer van een EV. Hij introduceerde ook Felix Martin van iSYSTEM, dat technologie biedt waarmee software-ontwikkelaars diep in automotive MCU's kunnen kijken, om hen te helpen complexe problemen op te lossen wanneer geen enkele andere methode helpt. Bekijk de aflevering, en klik op de "Like" knop als je hem interessant vindt. 
 
 

Nieuw voor 2023: News Bytes!

Om je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in de elektronica- en halfgeleiderindustrie lanceert Elektor een nieuwe rubriek, News Bytes. Stuart Cording verzamelt daarin het laatste nieuws van elke maand, updates van de industrie en aankomende evenementen en verwerkt ze in een aflevering van 15 minuten. De eerste aflevering verschijnt op 15 januari om 16:00 uur CET op Elektor TV - Industry - abonneer je nu om op de hoogte te blijven.
 
Visuals New Bytes-Banner 1080.png

Hé - ik heb een geweldig verhaal...

Geweldig! We horen het graag. Neem gerust contact op om te weten hoe je jouw nieuws met ons kunt delen. Of het nu gaat om een productintroductie, nieuwe technologie, innovatie of evenement, we proberen het ergens in te passen. Neem gerust contact op met Stuart Cording via e-mailTwitter of LinkedIn.

Vertaling: Hans Adams