Er zit een ARM in mijn voeding...

1 maart 2016, 10:44
Hebben we een ARM nodig om een voeding te bouwen?
Hebben we een ARM nodig om een voeding te bouwen?
Vroeger bouwde je een voeding met een 78xx-regelaar en een paar condensatoren. Toen kwam de geschakelde voeding met dat nare hoge geluid, EMC-problemen en zonder isolatie van het net. In de huidige microcontrollertijd gebruiken we de rekenkracht van een ARM Cortex (M0 of M4F) om een spanning van een paar volt betrouwbaar en zeer nauwkeurig op te wekken.
 
Würth Elektronik eiSos GmbH & Co. KG en Infineon Technologies AG introduceren de gezamenlijk ontwikkelde ‘XMC Digital Power Explorer’ evaluatiekit, een synchrone step-down-converter waarvoor twee verschillende besturingskaarten beschikbaar zijn (XMC1300 - ARM Cortex-M0 MCU en XMC4200 - ARM Cortex-M4F MCU). De kit is bedoeld om ontwikkelaars van analoge voedingen en embedded software-programmeurs te laten kennismaken met de wereld van de digitale voedingen. 

Ontwikkelaars kunnen met de twee verschillende besturingskaarten twee prestatieniveaus vergelijken. Infineon’s ‘high-performance’ XMC4200-familie bevat een hoge-resolutie PWM-eenheid (met een resolutie van 150 ps) en intelligente analoge comparatoren met nauwkeurige flankcompensatie die het ontwerpen van voedingen aanzienlijk kunnen vereenvoudigen. De XMC1300-familie is daarentegen geoptimaliseerd voor kostenbesparende eenvoudige voedingstoepassingen. 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items