Als je geïnteresseerd bent in het Internet of Things (IoT) en embedded systems, dan heeft Elektor het perfecte webinar voor je. In de nieuwe mei/juni 2022 uitgave van Elektor presenteert Elektor senior technicus Mathias Claussen een beginnersvriendelijk IoT project op basis van de nieuwe ESP32-C3 met een RISC-V kern. "De beste manier om te leren hoe je je eigen toepassingen met het IoT kunt verbinden is te beginnen met een eenvoudig praktijkvoorbeeld", legt hij uit in het artikel, dat een eenvoudige Wi-Fi-knop en relais beschrijft. In het webinar van 9 juni 2022, getiteld "ESP32 en het IoT", zullen Mathias en Elektor hoofdredacteur Jens Nickel de details nader toelichten en je vragen beantwoorden. Schrijf je vandaag nog in!
 
Elektor Webinar ESP32 IoT

Als deelnemer leer je hoe de ESP32 met de cloud verbonden kan worden, zodat hij van overal ter wereld op afstand bestuurd kan worden. Mis deze kans niet om meer te leren over de ESP32-C3 en zijn mogelijkheden voor IoT toepassingen. 

ESP32-C3 en het IoT

Hier is een fragment uit Claussen's artikel:

"Als we het hebben over het Internet of Things (IoT), erkennen we dat steeds meer dingen in ons dagelijks leven met het internet verbonden worden. Het begint met lampen, verwarmingstoestellen en sensoren in huis en gaat verder met auto's, verkeerslichten, zeecontainers en nog veel meer. In elk van de verbonden dingen worden kleine netwerk-componenten aangebracht, die de uitwisseling van informatie mogelijk maken. De beste manier om te weten te komen hoe je je eigen toepassingen met het IoT kunt verbinden is te beginnen met een eenvoudig praktisch voorbeeld. In dit artikel maken we een verbinding tussen een drukknop met Wi-Fi en een relais met Wi-Fi; het relais kan op afstand door de drukknop geactiveerd worden en meldt zijn toestand terug aan de drukknop."

Lees de hele mei/juni 2022 uitgave van Elektor.


Vertaling: Hans Adams