Een goede 6% meer productieorders en 6,4% meer nieuwe klanten in vergelijking met vorig jaar, 4% omzetgroei in de kernactiviteit printplatenproductie en 62,4% in het nieuwste bedrijfssegment printplatenassemblage, alsmede een totale omzetstijging van 15% tot 32 miljoen euro, meldt Eurocircuits. "88% van alle bestellingen hebben een levertijd van ≤5 werkdagen. Dit stemt overeen met ons profiel als fabrikant van prototypes en kleine series printplaten en assemblages," zegt managing partner Dirk Stans.

Eurocircuits heeft 450 mensen in dienst en produceert in twee moderne fabrieken in Eger/Hongarije en Aken/Duitsland. Het aanbod is gericht op hardware-ontwikkelaars in Europa die niet alleen behoefte hebben aan betrouwbare prototypes en kleine series printplaten, maar ook snel en op korte termijn toegang willen hebben tot volledig geassembleerde prototypes en kleine series.

"Met jaarlijkse opleidings- en personeelsontwikkelingsprogramma's, alsook investeringen in uitrusting, software en infrastructuur, verbeteren wij onze productieprocessen en verhogen wij onze productiecapaciteit. Door de beperkingen van COVID-19 hebben we het grootste deel van de investeringen van ongeveer 4 miljoen euro die gepland waren voor 2020, moeten uitstellen naar het lopende jaar," zegt managing partner Luc Smets. Het investeringsvolume voor 2021 bedraagt 7 miljoen euro. 

Ecologische duurzaamheidsprojecten voor de toekomst van Europa  

Meer bepaald is Eurocircuits van plan 5 miljoen euro te investeren in de productie in Hongarije. Ongeveer de helft daarvan is bestemd voor de modernisering van de printplatenproductie en ongeveer 2 miljoen euro voor duurzaamheidsprojecten. Momenteel wordt gewerkt aan de modernisering van het bedrijfsgebouw in Eger en aan de bouw van een fotovoltaïsch systeem van 191 kWp. Ongeveer 1,5 miljoen euro zal worden geïnvesteerd in de productie in Aken en een half miljoen in softwareontwikkeling. "Op die manier garanderen wij de hoge kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid die onze klanten verwachten en engageren wij ons om verantwoord en duurzaam te werken en te leven in Europa", aldus Luc Smets.

Het lopende duurzaamheidsproject volgens ISO 26000 krijgt bijzonder veel aandacht. In 2021 wil Eurocircuits meer dan 2 miljoen euro investeren in duurzaamheidsprojecten: meer bepaald in hernieuwbare energieproductie, vermindering van het waterverbruik, zero-waste productie, vermindering van luchtvervuiling en energieverbruik, en klimaatneutraal transport. "Wij geloven dat deze maatregelen ons een concurrentievoordeel zullen opleveren ten opzichte van onze niet-Europese concurrenten. Maar bovenal geloven wij dat dit de toekomst van ons Europa veilig stelt", benadrukken de directeuren.

In één keer goed en binnen budget met onze slimme tools

Vorig jaar hebben we onze interactieve online tools verder ontwikkeld en in december de nieuwe en verbeterde Visualizer gebruikersinterface geïntroduceerd. Onze software voor ontwerpverificatie, prijsbepaling en bestelling, is de klok rond vrij beschikbaar voor ontwerpers. Hardware-ontwikkelaars en PCB-ontwerpers krijgen een controle van industriële kwaliteit om hen te helpen hun ontwerp vanaf de eerste keer goed te vervaardigen en geeft hen een overzicht van de beschikbaarheid van componenten of mogelijke alternatieven, evenals een nauwkeurige prijsstelling, nog voordat ze bestellen. Bovendien maken de gevalideerde gegevens een soepele productie van het ontwerp bij elke printplaatfabrikant mogelijk.

"Onze snelle en eenvoudige online bestelling en virtuele productie beoordelen ontwerpen voordat ze worden besteld. Hierdoor kunnen we hardware-ontwikkelaars proactief ondersteunen om hun projecten op tijd en binnen budget op te leveren. Ons doel is om onze klanten te helpen hun ontwerpen van de eerste maal goed voor productie voor te bereiden, of het nu gaat om een prototype of een kleine batch," aldus Dirk Stans.
 
Focus op milieuduurzaamheid bij Eurocircuits
Luc Smets (l.) en Dirk Stans (r.), managing partners en oprichters van de Eurocircuits Group, zetten zich in voor verantwoord en duurzaam werken en leven in Europa.
(Foto Eurocircuits)