Dit is een bijdrage van elektronica-dienstverlener Eurocircuits. Het bedrijf presenteert zich op de Embedded World onder het motto “Right First Time”, van PCB-ontwerp tot geassembleerde printplaten. Eurocircuits heeft in totaal 6 werkdagen nodig in zijn fabriek in Hongarije om de print te produceren en te bestukken met elektronische componenten. Prototypes en kleine series met de kwaliteit van grote series.

Eurocircuits noemt zijn nieuwste service: 3 + 3. Het aanbod is gericht op hardware-ontwikkelaars in Europa die niet alleen behoefte hebben aan betrouwbare prototypen en kleine series, maar ook over een snelle assemblage-service willen kunnen beschikken.

3 + 3 betekent: 3 dagen voor de productie van de print en 3 dagen voor het bestukken met de elektronische componenten. In 2019 leverde de full-service provider 4250 assemblage-orders af. Omdat de assemblage-service steeds populairder wordt, heeft Eurocircuits zijn productieapparaat sterk uitgebreid en de productieprocessen geoptimaliseerd.

Ook heeft Eurocircuits slimme tools ontwikkeld voor ontwikkelaars en printplaatontwerpers. Het intelligente webtool PCB Vizualizer controleert de ontwerpgegevens van de print op volledigheid, toont kritische punten in het ontwerp en geeft specifieke suggesties om ontwerpfouten te corrigeren. De nieuwe PCBA Visualizer werkt overeenkomstig voor de bestukking met componenten. Een BOM-editor en vele ontwerptools helpen om de printplaat en de assemblagegegevens op te schonen voordat het bestelproces wordt gestart. Het resultaat is een gevalideerd PCB-ontwerp, een correcte BOM en correcte plaatsings- en 3D-data voor de assemblage.

Het voordeel: hardwareontwikkelaars en printplaatontwerpers krijgen direct een correct ontwerp in industriële kwaliteit en een overzicht van de beschikbaarheid van de componenten of mogelijke alternatieven, evenals een exacte prijsstelling. Bovendien zorgen de gevalideerde gegevens ervoor dat de hardware door elk EMS-bedrijf probleemloos kan worden geproduceerd.

Bezoek ons op Embedded World 2020 op stand 135 in hal 3A (Neurenberg, 25-27 februari 2020).