EveryCircuit: simulatieprogramma voor Android

24 januari 2014, 00:00
EveryCircuit: simulatieprogramma voor Android
EveryCircuit: simulatieprogramma voor Android

Van het elektronica-simulatieprogramma EveryCircuit is nu versie 2.04 verschenen. Er zijn weliswaar talloze simulatieprogramma's op de markt, maar voor het Android-platform is hiervoor bijna niets beschikbaar. Everycircuit van MuseMaze is weliswaar niet zo uitgebreid en biedt niet zoveel mogelijkheden als de grote (PC-)simulatieprogramma's, maar daarvoor in de plaats biedt het programma wel een unieke interactieve bediening. De ingebouwde bibliotheek bevat momenteel passieve componenten, transistoren, opamps en logische poorten.

 

Na een druk op de Play-knop kunt u dynamisch de spanningen, stromen en het opladen van componenten in het getekende circuit volgen. Terwijl de simulatie loopt kunt u een component aantikken en de parameters ervan aanpassen. Door het aanraken van een knooppunt in het circuit verschijnt de signaalvorm die daar aanwezig is, dankzij de ingebouwde oscilloscoopfunctie. Het is zelfs mogelijk om een willekeurige ingangsgolfvorm met uw vinger te definiëren.

 

De EveryCircuit-app is niet alleen leerzaam, maar vormt ook een praktisch hulpmiddel bij het ontwerpen van schakelingen, vooral als de bibliotheek in de toekomst nog verder wordt uitgebreid. In de nu verschenen versie 2.04 zijn enkele kleine verbeteringen aangebracht en heeft de gebruiker toegang tot de snel groeiende EveryCircuit-community.

 

De volledige versie van EveryCircuit kost 7 Euro. Er is ook een gratis versie van deze app beschikbaar, met dezelfde functionaliteit maar met een beperkt aantal knooppunten en geen toegang tot de EveryCircuit online-community.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items