Exclusief voor leden: Elektor Business Magazine 3/2017

11 mei 2017, 10:55
Elektor Business Magazine editie 3/2017
Elektor Business Magazine editie 3/2017
Elektor Business Magazine (EBM) biedt innovators, elektronica-ingenieurs en start-upbedrijven essentiële informatie over de nieuwste producten, industriële ontwikkelingen en onderzoeksprojecten. Het juni/julinummer van EBM (3/2017) heeft als thema de omvangrijke en boeiende wereld van sensoren & meettechniek. Of u nu een innovator, start-upbedrijf of spinout bent, of erover nadenkt om er een te worden, als Sensoren en Meettechniek uw trigger zijn, dan vindt u hier een veelbelovende markt voor uw producten of diensten. 

Zoals vanouds bevat EBM regelmatig terugkerende columns zoals Jumpstart (in deze aflevering: vier voordelen van het gebruik van een gateway in uw ontwerp), Talking Heads en Infographics. De door de industrie geleverde artikelen, die een waardevolle bijdrage zullen leveren aan uw kennisbank, zijn afkomstig van onder andere Epson Europe Electronics GmbH, Sharp Devices Europe GmbH, Texas Instruments, SICK, Inc., Unitronic en Pico Technology. 

In deze editie:

Fluid-based Capacitive Tilt Sensor Measures over 360° with High Precision
Hellingssensoren meten de hoek van een object in relatie tot het zwaartekrachtveld in de omgeving. Ze worden in veel systemen toegepast, waaronder machines in de bouw, windturbines, zonnevolgsystemen en waterpassystemen. Ze worden ook gebruikt in de automobielindustrie, bij medische apparatuur en in de consumentenmarkt. 

imc CANSAS-IHR Current Measuring Modules
Iedereen die stromen wil meten die worden bepaald door vermogensregelingen, slaapmodi en de overgangen tussen verschillende bedrijfstoestanden, wordt geconfronteerd met een extreme dynamiek die tot de grenzen van conventionele meetmethoden reikt. Auto-ranging biedt hier nieuwe mogelijkheden, maar zorgt ook voor nieuwe uitdagingen.

High-Speed Design for Embedded System PCBs
De eisen die aan een ontwerp voor hoge snelheden worden gesteld, verschillen aanzienlijk van de eisen voor een lage-snelheidsontwerp. Door de steeds toenemende kloksnelheden zijn digitale schakelende systemen veranderd in HF-generatoren, en dit betekent dat de layout van de printplaat een kritische factor is geworden. Het goede nieuws is dat embedded sytemen vaak een beperkte functionaliteit hebben waardoor deze op een efficiëntere wijze kunnen worden ontworpen. 

Ultra-Low Power MCU Design
Bij het classificeren en aanbevelen van producten als ‘milieuvriendelijk’ of ‘ouderwets degelijk’ zal het totale energieverbruik ervan een steeds belangrijker element worden. Ook commercieel gezien hebben ‘energiezuinige producten’ een hoger verkooppotentieel dan andere.

Sweet Dreams — Blood Sugar Testing Devices and Memory in Pixel Displays
De wereldmarkt voor glucose-meetapparatuur groeit sterk. Glucosemeters zijn de standaard, terwijl continue glucose-monitorsystemen (CGM) in steeds grotere aantallen op de markt komen. Hierbij biedt de Memory in Pixel displaytechnologie fabrikanten de mogelijkheid om zich te profileren. 

Functional Safety & Cyber Security
De sterke toename van automatisering bij machines, industriële processen, chemische industrie, energie-opwekking/-distributie  en voertuigtoepassingen, heeft in de afgelopen jaren geleid tot steeds complexere besturings- en beveiligingssystemen. Individuele elementen en systeemonderdelen zijn vaak in een netwerk opgenomen en communiceren met externe systemen buiten de directe toepassingsomgeving. Dit creëert potentiële veiligheidsrisico’s voor het systeem en maakt het kwetsbaar voor externe aanvallen. 

8 Most Common Level Sensing Methods: a Guide for Reliable & Cost-effective Applications
Niveausensoren maken al tientallen jaren deel uit van van productieprocessen in verschillende industriesegmenten zoals voedsel & dranken, halfgeleiders en de farmaceutische industrie. Fabrikanten van apparatuur en ook gebruikers zullen verbaasd zijn over de breedte en de verfijndheid van de op dit moment beschikbare niveaumeetmethoden. 

ByteSnap’s Software Design Tips
De embedded-systeemingenieurs van ByteSnap hebben een overzicht gemaakt van de meest bruikbare gratis elektronica-ontwerptools die op dit moment beschikbaar zijn. Als u de eigenschappen van printplaten wilt voorspellen, schermen manipuleren of andere embedded systeemtaken wilt uitvoeren – dan komt hun lijst zeker van pas.  

Elektor Business Magazine editie 3/2017 wordt in gedrukte vorm gratis verzonden naar Elektor Magazine GOLD leden in Europa en is wereldwijd als gratis download beschikbaar voor alle Elektor GREEN en GOLD leden (zie ‘BIJLAGE’ hieronder). Mis het niet en download uw exemplaar vandaag nog!
 
Over Elektor Business Magazine (EBM)
EBM heeft als doel een levendige interactie tot stand te brengen tussen de elektronica-industrie en onderzoeksinstituten enerzijds en ambitieuze hardware- en softwareontwikkelaars in thuislabs, start-ups en spinouts anderzijds. Het magazine zorgt voor solide ondersteuning op een boeiende reis naar high-tech inspiratie. EBM verschijnt zowel in het Engels als in het Duits en wordt in gedrukte vorm gratis verzonden naar Elektor Gold leden. Voor Elektor Green leden is het als gratis pdf-download beschikbaar. Het magazine wordt ook gratis verspreid op geselecteerde beurzen, waaronder Productronica (München), electronica (München), en embedded world (Neurenberg).

 
Bijlage
PDF download full
Elektor Business 3/2017 (PDF, 11.3 MB)
Het juni/julinummer van Elektor Business Magazine (Engelstalig) heeft als thema de omvangrijke en boeiende wereld van sensoren & meettechniek.
Deze bijlage kan alleen worden gedownload door Elektor GREEN en GOLD members. Klik hier om in te loggen.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items