Onder het motto "What will you make?" dagen Elektor en Intel u uit om een project te ontwikkelen waarbij u de Intel Edison gebruikt. Zoals u vorige week hebt kunnen lezen, zijn er al heel wat interessante ideeën voor projecten binnen gekomen.

Naast de reeds bestaande prijzenpot van € 1500 voor de winnaars biedt Intel nu nog 2 extra prijzen aan voor de inschrijvers van de Edison Challenge: 2 fraaie BioSport headsets van SMS Audio. De Biosport earbuds - powered by Intel - zijn biometrische oortelefoons met voorgevormde oorschelpen, die speciaal ontwikkeld zijn voor gebruik door sporters. Ze bevatten een biometrische monitor die de hartslag meet en doorgeeft aan de smartphone. Deze 2 headsets (met een waarde van € 150,- per headset) worden verloot onder de inschrijvers.

Wat is de bedoeling? Stuur uw idee (max. 500 woorden) in voor 21 september. Een Elektor/Intel-jury beoordeelt deze ideeën, waarna de 20 beste inzendingen een gratis Intel Edison kit voor Arduino met bijbehorend Elektor-boek (samen ter waarde van € 150) ontvangen voor de praktische realisatie van hun idee. De beschrijvingen en video’s van de gerealiseerde projecten worden op deze website geplaatst. Na 20 november mogen Elektor-lezers de winnaar van de challenge bepalen door te stemmen op hun favoriete ontwerp. Ga naar de aparte Edison Challenge webpagina voor meer info en deelname.