Fairphone 2 scoort 10 uit 10 voor repareerbaarheid

15 februari 2016, 17:10
Fairphone 2, gedemonteerd met maar één stuk gereedschap
Fairphone 2, gedemonteerd met maar één stuk gereedschap
Wij Nederlanders zijn zuinige mensen, die dingen zelfs niet weggooien als er 1e-6 procent kans is dat ze kunnen worden gerepareerd. Een Fairphone 2 smartphone van Nederlands ontwerp ontlokte kreten van enthousiasme aan de Californische ‘demontagespecialisten’ van iFixit en kreeg een ‘awesome’ 10 uit10 score. 

Een slaapverwekkend uiterlijk, een trage processor en niets dat een veertienjarige zou kunnen boeien, maar toch is de Fairphone 2 geliefd bij elektronicatechnici omdat deze tot op moduleniveau kan worden gerepareerd, inclusief het bij ‘echte’ Android-smartphones zo gevreesde display. Volgens iFixit is er slechts één stuk gereedschap nodig om de telefoon te openen en het binnenwerk is zo toegankelijk dat je bijna zou willen beginnen met solderen. 


De telefoon is een open platform en de Jolla-gemeenschap werkt op dit moment aan het Sailfish-besturingssysteem voor de Fairphone 2, dat gebruik maakt van de geavanceerde modus waarin gebruikers een besturingssysteem naar keuze kunnen installeren. 
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items