Flexibele druksensors van textiel

4 juli 2016, 10:00
Flexibele druksensors van textiel
Flexibele druksensors van textiel
LG Innotek heeft een nieuw type flexibele druksensor ontwikkeld, die gemaakt is van textiel. De sensor meet de druk over het hele oppervlak van de sensor en is zelfs buigbaar. Gewoonlijk zijn druksensoren rond van vorm en zijn ze gemaakt van een PCB-substraat of PET-film, waardoor ze moeilijk te buigen of vervormen zijn. Bovendien is het moeilijk om de druk uniform te verdelen over het hele oppervlak van de sensor.

LG Innotek ontwikkelde voor deze sensors een speciaal polyurethaan-materiaal waarin elektrische vezels zijn verwerkt. Wanneer een externe kracht wordt uitgeoefend op de sensor, detecteren elektrische polen in de vezels de vervorming. Dankzij het flexibele gedrag zijn de sensoren zeer geschikt voor gebruik in medische, sport- en automotive toepassingen.

De nieuwe sensoren zijn zeer duurzaam en geschikt voor verschillende omgevingen en temperaturen. Een sensor blijft nog functioneel nadat iemand met een gewicht van 70 kg er 100.000 keer op is gaan zitten. Het bedrijf heeft inmiddels dertien patenten ingediend met betrekking tot de toegepaste technologieën.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items