Floppy-drive-emulator voor oude computers

5 september 2016, 12:00
Floppy-drive-emulator voor oude computers
Floppy-drive-emulator voor oude computers
Het Engelse bedrijf Solid State Disks Ltd, heeft FLOPPYFlash ontwikkeld, een floppy-drive-emulator die als rechtstreekse vervanging van de verouderde elektromechanische floppy-disk-drives in oude computersystemen kan worden ingezet. FLOPPYFlash maakt gebruik van standaard industriële CompactFlash geheugenkaarten als vervanging van de diskette-media.

Met standaard afmetingen en schroefgaten van een 3,5-inch-drive en de aanwezigheid van een standaard 34-pens floppy-disk-drive-aansluiting kan FLOPPYFlash zo op de plek van een oude 3,5-inch drive worden geschroefd, maar via een adapter is hij ook geschikt als vervanger voor de grotere 5,25-inch en 8-inch floppy-disk-drives. FLOPPYFlash ondersteunt ook 26/34-pens slim & Shugart floppy-verbindingen. De solid-state-drive heeft slechts een 5-V-voeding nodig. De data-overdracht kan worden ingesteld tussen 125 Kb/s en 500 Kb/s, afhankelijk van de gebruikte codeermethode (FM, MFM of MMFM). Ook de geëmuleerde track-configuratie is programmeerbaar.

FLOPPYFlash is ook beschikbaar als netwerkstation-upgrade met een voorgeprogrammeerd IP-adres. Deze wordt geleverd met de grafische user-interface FLASH2GUI voor de besturing en configuratie van de drive evenals backup- en restore-activiteiten.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items