De beste elektronica-ingenieurs, studenten en elektronica-makers proberen altijd te leren van de fouten die ze gemaakt hebben. En ze hebben altijd trek in tips en tutorials die de kans op succes vergroten bij het ontwerpen, programmeren, testen en lanceren van nieuwe elektronica-projecten, -producten en -applicaties. In de nieuwe serie onder de titel ‘Foutanalyse’ delen onze redacteuren en labmedewerkers ervaringen van leden van de Elektor-community met betrekking tot ontwerpgerelateerde fouten, vergissingen en ongelukjes. En natuurlijk gaan we in detail in op tips en trucs die anderen kunnen helpen hun ontwerp-, test- en programmeerkennis te vergroten.

Wat hebt u van uw ontwerpfouten geleerd?Spot the engineering errors

Wilt u enkele details van uw eigen ontwerpfouten en -ervaringen met ons delen? Of u nu een professional bent met ervaring in het ontwerpen van embedded systemen, of een weekend-hobbyist die dol is op doe-het-zelf-projecten – we horen graag van u! Neem een paar minuten de tijd om ons ‘Error Analysis’ formulier in te vullen zodat redactie en labmedewerkers van Elektor uw ervaring kunnne beoordelen. Inzendingen die anderen kunnen helpen, worden wellicht op onze websites en in onze tijdschriften (Elektor, Elektor Industry, MagPi en Make:) gepubliceerd – en misschien wordt u beloond met iets leuks van Elektor!
 
Error analysis submission

Waar gaat het om?

Misschien hebt u van een van uw ontwerpfouten iets belangrijks geleerd? Of hebt u iets heel doms gedaan en daar interessante inzichten aan overgehouden? Zijn ontwerpinspanningen de mist ingegaan maar hebt u daar wat nuttigs van geleerd? De Elektor-community wil het graag weten!

Error analysis submission form We verwelkomen details over elk van de volgende onderwerpen:
 
  • Hardware-ontwerpfouten
  • Fouten in schema’s
  • Programmeerfouten
  • Constructietechnische problemen of fouten
  • Rekenfouten
  • Problemen met testen en meten
  • Fouten bij de inrichting van uw werkplek
  • Ongelukjes met gereedschappen, kits of componenten

Of verras ons met iets anders! Hebt u van een ontwerpervaring geleed – laat het ons weten! Wij helpen u uw ervaringen met de community te delen. Uw inzichten kunnen duizenden andere engineers en hobbyisten van pas komen!