Efficiënte foutcontrole voor elektronische bouwdelen en modules

InfraTec is op alle toepassingsterreinen van de thermografie actief. Naast de eigen High-End-Thermografie-Systemen ImageIR® behoren andere krachtige Warmtebeeldcamera's tot het brede assortiment. Daartoe behoort tevens de sleutelklare Thermografie-automatiseringsoplossing ACTIVE-LIT voor de analyse van elektronica- en halfgeleiderelementen.

Veel van onze klanten gebruiken de warmtebeeldtechnologie voor de efficiënte foutcontrole voor de Elektronica en elektrotechniek en ondersteunen zo de ontwikkeling, de voorserietests en de kwaliteitscontrole van hun serieproducten. Onze uiterst veelzijdige infraroodcamera's en automatiseringsoplossingen voldoen aan de meest uiteenlopende eisen en stellen u in staat om de oplossing aan uw meet- en inspectiebehoeften aan te passen:

  • Breed assortiment handheld- en stationaire warmtebeeldcamera's voor de toepassing in het laboratorium en in de productie
  • Gekoelde en ongekoelde detectoren van de nieuwste generatie met geometrische resolutie tot (1.920 × 1.536) IR-pixel
  • Thermische resolutie tot < 0,015 K
  • Extreem korte integratietijden voor beeldfrequenties tot 105.000 Hz
  • Krachtige IR-microscopen maken pixelgroottes kleiner dan 1,3 µm mogelijk en zo de analyse van de kleinste structuren
  • Complexe testsystemen voor gebruik van de Actieve thermografie

Temperatuurverschillen tussen defecte en intacte structuren bedragen vaak slechts enkele milli- en microkelvin. Met behulp van de Thermografie-software IRBIS® 3 active kunnen dergelijke geringe verschillen duidelijk worden geconstateerd. Deze ondersteund de lock-in-thermografie met actieve elektrische bekrachtiging van betreffende testobjecten voor de foutherkenning en biedt doorslaggevende voordelen voor de complete productieketen:

  • Analyse met verschillende methoden van de actieve thermografie
  • Overlapping van verschillende aanzichten op pixelniveau om onregelmatigheden succesvol en precies te lokaliseren
  • Hoogfrequente bekrachtiging tijdens de meting voor het verzamelen van gedetailleerde informatie
  • Eenvoudig opslaan, overzichtelijke organisatie en snel oproepen van verschillende parameterinstellingen

Wereldwijd toonaangevende leverancier met grote expertise
InfraTec GmbH Infrarotsensorik und Messtechnik uit Dresden is specialist op het gebied van producten en diensten binnen de infraroodtechniek. De privé geleide onderneming is in 1991 opgericht. Vandaag de dag beschikt de onderneming over eigen afdelingen voor ontwikkeling, productie, service en verkoop en heeft 200 hooggekwalificeerde specialisten in dienst. Om de activiteiten in de economisch meest belangrijke markten Europa, Noord-Amerika en Azië te coördineren , heeft InfraTec meerdere internationale dochterondernemingen opgericht. Bovendien is de onderneming actief in een internationaal verkoopnetwerk.
 

Opname van de warmtestroom op het oppervlak van een printplaat met de warmtebeeldcamera ImageIR® 10300