Full colour 7-segment-display: meer dan de cijfers

13 september 2017, 12:00
Deze ongepubliceerde applicatie is
niet de RGBdigit klok van Elektor,
maar ze toont de kleurrijke
segmenten.
Neem een 7-segment-display en maak de kleur van elk segment individueel bestuurbaar. Dat is toch een geweldig idee? Waarom had nog nooit iemand dat bedacht? Al in 1903 werd het eerste patent uitgegeven op een 7-segment-display. Het gebruik ervan kwam pas goed op gang met de komst van de LED in de jaren zeventig. En pas nu, dankzij de RGB -LED, kunnen we de kleur van elk segment vrij en individueel besturen en laten veranderen hoe en wanneer we maar willen.
Een kleurrijk 7-segment RGB-display voor uw data
Vergis u niet, dit is geen gadget. De kleuren van de segmenten kunnen essentiële informatie overbrengen, afhankelijk van de toepassing. Een paar voorbeelden: als een temperatuur wordt weergegeven, kunnen we de kleur laten veranderen als een bepaalde drempelwaarde is overschreden. Bij het weergeven van een tijd kan de kleur het naderen van een deadline aangeven. En als het om een gewicht gaat, kan de kleur aangeven of ons dieet de gehoopte uitwerking op de weegschaal heeft gehad. Enzovoort.
 
 

Zoals u hieronder kunt zien, zijn er twee versies van de fraaie doorzichtige behuizing. De buis kan van acrylglas of van echt glas gemaakt zijn. De print is verkrijgbaar als een kale of een gedeeltelijk bestukte versie ( SMD ’s gemonteerd, alleen enkele bedrade componenten moeten nog worden gesoldeerd). 

 

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items