Vorige week vond electronica 2022 plaats in München, Duitsland, 's werelds grootste elektronicabeurs. Natuurlijk was Elektor aanwezig, niet alleen met een stand maar ook met een team vliegende reporters met videoapparatuur. Hier zijn een paar van de video's die ze maakten.

Geavanceerde dashboards voor auto's

Brian Tristam Williams van Elektor praat met Stefan Drouzas, Senior Application Marketing Manager van ROHM Semiconductor Europe, over het scala aan toepassingen, zoals de overstap naar een zonale architectuur en hun SerDes serializer-deserializer componenten. ROHM zet deze in voor intelligente dashboards voor voertuigen die de auto helpen om intelligenter met de bestuurder te communiceren, zuiniger met brandstof om te gaan en de veiligheid te waarborgen.

eXtreme oscilloscopen, kwantumcomputers

Elektor-technicus Stuart Cording spreekt met Jithu Abraham over de nieuwe MXO 4 oscilloscopen van Rohde & Schwarz en bespreekt double-pulse testen met Jens Schweickhardt en Ian Janusch van PE Systems, een partner van Rohde & Schwarz. Hij leert ook hoe gegevens en resultaten worden uitgewisseld met kwantumprocessoren met Dr. Florian Froning van Zurich Instruments.


Connectoren met hoge betrouwbaarheid en hoe ermee om te gaan

Elektor-technicus Stuart Cording spreekt met Scott Unzen van Omnetics over zeer betrouwbare connectoren en hoe de bedrading van dergelijke kleinschalige toepassingen moet worden aangepakt.


Gratis ontwerptools van DesignSpark

Elektor technicus Stuart Cording spreekt met Mike Bray, Joy Choudhuri en Pete Wood van RS Group over DesignSpark, hun gratis ontwerptools, en hoe zij activistisch engineering ondersteunen.

 

Meer over elektronica 2022?


Vertaling: Hans Adams