Thijs Beckers

Geen Wi-Fi maar Li-Fi – 200 Gbps via je kamerlamp

24 februari 2016, 08:18
Image credit: pureLiFi.
Image credit: pureLiFi.
Het Franse Oledcomm heeft op het Mobile World Congress in Barcelona (22-25 feb 2016) haar technologie getoond waarmee een smartphone aan het internet wordt gekoppeld met slechts een ledlamp, waarbij de haalbare snelheid 100 maal groter is dan de huidige Wi-Fi-standaard. De ‘Li-Fi’-verbinding, Li-Fi staat voor ‘light fidelity’, behaalt in laboratoriumomstandigheden snelheden van meer dan 200 Gbps, in theorie snel genoeg om de data van 23 dvd’s in één seconde te versturen, volgens Oledcomm-oprichter Suat Topsu (volgens onze berekening komt 200 Gbps eerder overeen met 5 dvd’s, dat terzijde).

De technologie lijkt in eerste instantie vooral handig in medische toepassingen aangezien het signaal niet interfereert met medische materialen en apparatuur. Maar ook in museums en supermarkten kan het gebruikt worden voor het verstrekken van (lokale product-)informatie.

Er wordt gesuggereerd dat Philips geïnteresseerd is in de technologie en dat Apple hun iPhone 7, die gepland staat voor eind van dit jaar, er wel eens mee zou kunnen uitrusten.
 
Meer info over Li-Fi: https://nl.wikipedia.org/wiki/Li-Fi.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items