Geheugenproblemen? RAM toevoegen!

4 augustus 2016, 11:15
Geheugenproblemen? RAM toevoegen!
Geheugenproblemen? RAM toevoegen!
Naar schatting lopen elk jaar, alleen al in de Verenigde Staten, 1,7 miljoen mensen Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) op bij ongelukken en andere incidenten. NAH leidt vaak tot problemen bij het terughalen van herinneringen van voor het ongeval en bij het opbouwen van nieuwe herinneringen daarna.

Hoewel dit dus een veel voorkomend probleem is, bestaan er weinig effectieve therapieën. Daarom is DARPA begonnen aan het Restoring Active Memory (RAM)-programma. Het doel is het ontwikkelen van neuroprosthetica waarmee een gewond brein kan worden gerepareerd.

Het uiteindelijke doel van het Restoring Active Memory ( RAM )-programma is het ontwikkelen en testen van een draadloze, volledig implanteerbare zenuw-interface voor medische toepassing bij mensen. De weg daarnaartoe is lang en moeizaam en bestaat uit veel individuele stappen.

Het eerste tussenstation is het ontwikkelen van rekenkundige modellen met een grote ruimtelijke en temporele resolutie, die beschrijven hoe neuronen declaratieve herinneringen opslaan. De onderzoekers willen proberen te begrijpen of en hoe gerichte stimulatie kan worden toegepast om het brein te helpen zelf opnieuw de mogelijkheid te creëren om herinneringen op te slaan.

Voortbouwend op dit fundamentele onderzoek, zullen de researchers in het kader van RAM proberen de ontwikkelde rekenkundige modellen te integreren in nieuwe, implanteerbare, gesloten-lus-systemen die gericht neurale stimulatie kunnen toepassen voor het herstellen van de geheugenfunctie.

Voor wie het naadje van de kous wil weten: RAM maakt deel uit van Obama’s BRAIN initiative.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items