GeoOrbital Wheel – Maak je fiets elektrisch in 60 seconden

9 mei 2016, 13:22
GeoOrbital Wheel – Maak je fiets elektrisch in 60 seconden
GeoOrbital Wheel – Maak je fiets elektrisch in 60 seconden
Drie ‘rocket scientists’ (naar eigen zeggen) hebben op Kickstarter een nieuw concept gepresenteerd voor het ombouwen van een ‘gewone’ fiets naar een elektrische fiets. Het concept, waar patent op aangevraagd is, vervangt het voorwiel in een bestaande fiets door een speciaal wiel: slechts de velg draait; de rest van het wiel staat stil en herbergt de motor, de Li-ion-accu en het frame dat de velg in bedwang houdt.

Het systeem maakt gebruik van regeneratief remmen en laadt de accu wanneer het wiel draait en er geen ‘gas’ wordt gegeven; wanneer je afremt, een berg afrijdt of gewoon fietst. Via de USB-aansluiting kun je zo zelfs je telefoon laden.

Het wiel is verkrijgbaar in twee diameters: 26 inch en 700C (compatibel met 28 en 29 inch). De motor is een 500 W brushless DC waarmee een topsnelheid van 20 mph (32 km/h) gehaald wordt. De accu in het kleinere wiel heeft minder capaciteit (6 Ah) dan die in het grotere wiel en biedt een reikwijdte van 48 km. Zijn grote broer haalt met zijn 10Ah-accu zo’n 80 km.
 
Meer info op Kickstarter.
\
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items