WIZnet’s nieuwe serieel-naar-Ethernet-producten uit de WIZ750SR- en WIZ752SR-serie, voldoen aan WIZnet’s low cost / open source policy, waarmee iedereen gemakkelijk Ethernet kan implementeren. Ze zijn vooral ideaal voor toepassingen zoals mini-printers en opladers voor elektrische voertuigen.
In dit tijdperk met steeds meer IoT wordt Ethernet nog steeds wijd en zijd gebruikt naast WiFi en BLE omdat het veiliger wordt geacht. Bij gebruik van één van de vele gateways zouden meer gegevens en een veilige verbinding met de cloud-systemen via Ethernet nodig zijn.

De nieuwe modules zijn pin-compatibel met WIZnet’s bestaande Serial-to-Ethernet-modules. Maar de gemiddelde prijs van de nieuwe modules is tot wel 40% lager dankzij het gebruik van WIZnet’s SoC chip, de W7500(P), die speciaal is ontworpen voor de interface tussen een seriële poort en Ethernet.
De nieuwe WIZ750SR- en WIZ752SR-serie hebben identieke hardware- en software-platformen en ondersteunen 1 of 2 seriële poorten. De configuratieberichten voor het instellen van de formaten en protocollen zijn ook hetzelfde zodat dezelfde configuratietools kunnen worden gebruikt voor het besturen van de modules. Er zijn zowel grafische als vanaf de commandoregel bestuurde configuratietools beschikbaar.

Alle firmware en broncode voor het configuratietool zijn open en beschikbaar op WIZnet’s GitHub-pagina voor klanten die er gebruik van willen maken.
Ook de schema’s van de hardware zijn openbaar beschikbaar voor klanten die liever de W7500(P)-chip in plaats van de module gebruiken.

Tenslotte biedt WIZnet ook een configuratieservice aan voor klanten die technische ondersteuning en advies nodig hebben voor hun serieel-naar-Ethernet-projecten.
 
Zie de volgende links voor meer details.

WIZnet Document Wiki WIZnet Developer Forum GitHub Repository's