Goedkope USB 3.0 ontwikkel-kit

10 september 2014, 22:05
Goedkope USB 3.0 ontwikkel-kit
Goedkope USB 3.0 ontwikkel-kit

Cypress Semiconductor heeft een low-cost, eenvoudig te gebruiken ontwikkelboard voorgesteld, waarmee ontwerpers in staat zijn superhoge USB 3.0 doorvoersnelheden toe te voegen aan vrijwel elk elektronicaproject. De nieuwe SuperSpeed Explorer Kit is gebaseerd op de programmeerbare EZ-USB FX3T USB 3.0 peripheral controller van Cypress, die een grote mate van flexibiliteit biedt.

De EZ-USB FX3 controller is momenteel de enige programmeerbare USB 3.0 peripheral controller. Hij is uitgerust met een uitgebreid configureerbare General Programmable Interface (GPIF II), die kan worden geprogrammeerd in 8-, 16- en 32-bits configuraties. Dankzij GPIF II kan de FX3-controller rechtstreeks communiceren met processoren, FPGA's, opslagmedia en beeldsensoren met overdrachtssnelheden tot 400 megabyte (!) per seconde. De chip gebruikt daarbij minder energie dan soortgelijke producten.

De SuperSpeed Explorer Kit kan eenvoudig aangesloten worden op externe apparaten via drie (apart verkrijgbare) adapter-kaarten voor verbinding met Aptina-beeldsensoren, Altera-FPGA's en Xilinx-FPGA's. De kit bevat ook een geïntegreerde debugger met een standaard USB-interface om ontwerpen eenvoudiger en sneller te kunnen realiseren. De SuperSpeed Explorer Kit is verkrijgbaar bij Cypress voor slechts $49.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items