Goedkope zonnecellen met 22,5% rendement

18 april 2016, 09:39
Goedkope zonnecellen met 22,5% rendement
Goedkope zonnecellen met 22,5% rendement
Het Leuvense onderzoekscentrum imec en Crystal Solar, een pionier in het ontwikkelen van siliciumschijven waarop zonnecellen geproduceerd worden, hebben zonnecellen met een efficiëntie van 22,5 procent ontwikkeld met behulp van een nieuw productieproces voor siliciumschijven waarmee de kosten voor de productie van zonnecellen flink kunnen worden verlaagd. De resultaten zijn dan ook veelbelovend voor de markt van zonnecelenergie.

De productietechnologie van Crystal Solar (Direct Gas to Wafer) maakt verschillende processtappen van het traditionele productieproces voor siliciumsubstraten overbodig, waardoor niet alleen de laagste productiekosten/watt worden bereikt, maar ook de kosten voor het opzetten van een productiefaciliteit drastisch dalen. Imec heeft zijn productieproces voor hoog-rendement nPERT Si zonnecellen aangepast aan de siliciumschijven van Crystal Solar. Het resultaat is een record energie-omzettingsrendement voor dit soort zonnecellen met hoge kwaliteit.

De nieuwe productiemethode kan een kostenbesparing van 50 tot 70% opleveren. In de nabije toekomst wil imec de efficiëntie van zijn nPERT zonnecellen op basis van de Crystal Solar siliciumschijven verder verhogen naar meer dan 23 procent.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items