Goedkopere Raspberry Pi Model A

10 december 2013, 14:37
Goedkopere Raspberry Pi Model A
Goedkopere Raspberry Pi Model A

RS Components levert binnenkort de Model A versie van de Raspberry Pi, een "uitgeklede" versie van het populaire computerboard van creditcardformaat dat is ontworpen om het programmeren wereldwijd te bevorderen. RS heeft daarnaast een nieuwe distributieovereenkomst met de Raspberry Pi Foundation getekend om de Raspberry Pi's wereldwijd te leveren.

 

De Raspberry Pi Model A met een werkgeheugen van 256 MB RAM bevat een enkele USB-poort en heeft geen ethernet-verbinding, in tegenstelling tot de bestaande Model B. Daardoor hebben de nieuwe Model A boards naast een lagere prijs ook een lager profiel en verbruiken ze aanzienlijk minder energie dan Model B. Het board is geschikt voor batterijgevoede toepassingen op afstand, zoals robotica of dataloggers, of voor het bouwen van een media center in huis. Ook is het ideaal voor industriële besturings- en automatiseringstoepassingen die standaard minder on-board functies vereisen.

 

De Raspberry Pi Model A boards kunnen nu worden besteld met de bijbehorende accessoires en randapparatuur via de website van RS Components, www.rsonline.nl en www.rsonline.be.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items